Word donateur Vrijwilligerswerk

Musea in de provincie Utrecht

De provincie Utrecht telt 44 musea. De verscheidenheid aan musea is groot: van een anatomisch museum tot een educatief centrum en van een historische collectie tot hedendaagse kunst. Wie voor een museum werkt, weet hoe uitdagend dit kan zijn. Want hoe bereik je nieuw publiek? Waar vind je vrijwilligers? En hoe formuleer je educatief of digitaal beleid?

Wij ondersteunen musea met al hun vragen. Samen kijken we waar de knelpunten liggen en welke kansen en mogelijkheden er zijn. Onze museumconsulent Marianne de Rijke geeft advies en coaching op maat. Je vindt haar gegevens onderaan de pagina. 

Landelijk contact museumconsulenten

Zoek je meer informatie over de uitvoering van museumtaken? Kijk dan ook op de website van het Landelijk Contact Museumconsulenten. Hier is een schat aan informatie, nuttige tips, links en filmpjes te vinden over het vak. Zo vind je er informatie over bedrijfsvoering, het gebouw, collectiebeheer, communicatie en publieksbegeleiding. Ook staat er uitleg over vrijwilligersbeleid en vind je er tips over behoud en beheer. Wil je je museum laten opnemen in het Museumregister? Dan vind je er een handige checklist.

Boekje: Een collectieplan schrijven? Dat doe je zo!

Voor musea, bibliotheken, archieven en andere collectiebeherende instellingen die met hun collectieplan aan de slag willen, is er het boekje: Een collectieplan schrijven? Dat doe je zo! Zowel routiniers als beginners vinden hier handige aanknopingspunten, structuur, leestips en verwijzingen naar relevante procedures uit Spectrum 5.0. 
De uitgave is een samenwerking van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed, de Museumvereniging en de Vlaamse Gemeenschapscommissie.
𝘌𝘦𝘯 𝘤𝘰𝘭𝘭𝘦𝘤𝘵𝘪𝘦𝘱𝘭𝘢𝘯 𝘴𝘤𝘩𝘳𝘪𝘫𝘷𝘦𝘯? 𝘋𝘢𝘵 𝘥𝘰𝘦 𝘫𝘦 𝘻𝘰! is als pdf te downloaden of te bestellen via de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Ga naar de download

Heb je nog vragen?

Marianne helpt je graag verder

Marianne de Rijke

Senior adviseur musea en erfgoed / digitaal-erfgoed-coach 030 - 2219782 M.deRijke@landschaperfgoedutrecht.nl