Doneer Vrijwilligers

Directeur Ivo Brautigam draagt stokje over

do 4 juli 2024 15:52

Na bijna 9 jaar met hart en ziel te hebben gewerkt voor Landschap Erfgoed Utrecht is het voor Ivo Brautigam tijd om het stokje over te dragen. Hij heeft zijn besluit onlangs aan de Raad van Toezicht kenbaar gemaakt. Ivo blijft tot 1 oktober aanstaande actief betrokken bij de organisatie. Adjunct Directeur Hein Pasman neemt vanaf 1 oktober tot nader order zijn taken en verantwoordelijkheid over.Directeur Ivo Brautigam draagt stokje over.

Nieuwe energie
"Een pittig besluit”, geeft Ivo aan. "Ik ben erg verknocht aan de organisatie en het zinvolle werk dat we doen in de provincie Utrecht. Het samenwerken met zoveel bevlogen en betrokken vrijwilligers in de natuur en het erfgoed ga ik missen. Ik ben enorm dankbaar voor hun inzet. De dagen dat ik in het veld actief mocht zijn, zijn mij zeer dierbaar. Voorbeelden hiervan zijn de Natuurwerkdag en de provinciale Erfgoeddag. Landschap Erfgoed Utrecht wordt nu gevormd door een mooie groep professionals en een grote schare aan enthousiaste vrijwilligers, de organisatie is financieel gezond en vitaal, heeft een solide orderportefeuille en inspirerende propositie en strategie. Ook de Landschapbeheersploegen Utrecht (LBPU) staan er goed voor. Een solide basis voor de komende beleidsperiode die we samen met de provincie Utrecht aan het inrichten zijn. Voor mij het moment om plaats te maken voor nieuwe energie.”

Mirjam Maasdam, oud gedeputeerde van de provincie Utrecht en voorzitter van de Raad van Toezicht, betreurt het vertrek van Ivo maar heeft er wél begrip voor. "We zijn Ivo erg dankbaar voor het werk dat hij heeft verzet en de toewijding en passie waarmee hij dat heeft gedaan. We gaan nu op zoek naar een passende opvolging."

Ivo neemt de komende tijd om rustig na te denken over de toekomst.