Doneer Vrijwilligers

Groene Buurtbon: gratis geld voor groen

wo 20 maart 2024 14:28

De Groene Buurtbon helpt bij het vergroenen van buurten of wijken. Woon je in de provincie Utrecht en wil je meer planten en bloemen in jouw buurt? Vanaf woensdag 20 maart kun je een Groene Buurtbon van € 500 of € 1.000 aanvragen. Met dit geld kunnen jij en je buren samen een project doen waarmee je jouw wijk groener maakt.

Groene Buurtbon
Groene wijken zijn supergoed voor mensen! Bomen zorgen voor schone lucht en houden de wijk lekker koel. Mensen die in een groene wijk wonen, zijn blijer en minder gestrest, blijkt uit onderzoek. En het is ook gezellig, want groene plekjes zijn vaak ontmoetingsplaatsen.

De provincie Utrecht, de Natuur en Milieufederatie Utrecht, Landschap Erfgoed Utrecht en IVN dragen hier graag aan bij met de Groene Buurtbon. Daarom kan je vanaf nu als buren of bewonersinitiatief deze groene waardebon aanvragen. Je kunt kiezen uit € 500 of € 1.000. Met dit geld kun je samen een project doen. Bijvoorbeeld het opfleuren van grijze parkeerplaatsen, parken of speeltuinen met bloemenweides. Of het aanleggen van geveltuintjes, buurttuinen of groene boomspiegels. Alles kan, zolang je je wijk maar groener maakt. En dat doe je natuurlijk samen: je kunt een bon aanvragen met minimaal 5 buren.

Inspiratie
Dit is de derde keer dat mensen een Groene Buurtbon (voormalig: Voucherregeling) kunnen aanvragen, dus er zijn al genoeg inspirerende voorbeelden. In 2017, 2019 en 2021 deden 469 Utrechters door de hele provincie een succesvolle aanvraag. Op de website van Groen aan de Buurt vind je inspirerende voorbeelden.

Doe je aanvraag
Aanvragen kan vanaf 20 maart via groenaandebuurt.nl/groene-buurtbon. De organisaties beoordelen de aanvragen op basis van het moment dat de aanvraag gedaan is. Aanvragers krijgen binnen 2 weken bericht van het team over hun aanvraag. Na goedkeuring ontvangen ze het aangevraagde bedrag op hun rekening en kunnen ze aan de slag. Meer tijd nodig? Geen probleem, zolang het project maar voor 1 april 2025 is uitgevoerd. Doe je aanvraag snel en gemakkelijk via groenaandebuurt.nl/groene-buurtbon.

Nog vragen?

Bel, mail of Whatsapp Isabel Kruisheer via 06 48 407 689 of servicepunt@groenaandebuurt.nl.

Het project Groen aan de Buurt wordt gefinancierd door de provincie Utrecht en uitgevoerd door Natuur en Milieufederatie Utrecht, Landschap Erfgoed Utrecht en IVN Natuureducatie.