Doneer Vrijwilligers
Nieuwe stimuleringsregeling

Romeinse Limes beleefbaar maken

Rijksmuseum van Oudheden

Nieuwe stimuleringsregeling voor beleefbaarheid Romeinse Limes

vr 1 maart 2024 16:10

Ben jij als erfgoedorganisatie of vrijwilligersgroep bezig met het zichtbaar maken, beheren of behouden van het Romeinse limes erfgoed in provincie Utrecht? Dan is deze nieuwe regeling wellicht interessant!

In 2024 stelt de Nederlandse Limes Samenwerking in totaal € 30.000 ter beschikking voor projecten die de beleefbaarheid van de Romeinse Limes in de limesprovincies (Gelderland, Utrecht en Zuid-Holland) bevorderen. Van 1 maart t/m 1 november kunnen kleine organisaties of organisaties die voor het merendeel op vrijwilligers steunen een aanvraag indienen.

Wat houdt de stimuleringsregeling in?
De regeling ‘Beleefbaarheid Limes’ is vooral bedoeld voor kleinere erfgoedlocaties en/of organisaties langs de Romeinse Limes. Samenwerkingen van verschillende organisaties kunnen ook een aanvraag indienen. Projecten of activiteiten met een duurzaam karakter en een sterke band met het Limes-verhaal maken de meeste kans op een bijdrage. Het stimuleren van publieksbetrokkenheid wordt ook als belangrijk geacht.

Voorbeelden van projecten die in aanmerking kunnen komen:

  • Kleinschalige activiteiten als lezingen en workshops
  • Versterken van digitale aanwezigheid
  • Het uitbrengen van een publicatie
  • Verbetering van de fysieke toegankelijkheid
  • Materiaal om het terrein te onderhouden
  • Ontwikkeling van educatief materiaal

Hoe vraag ik aan?
Aanvragen kunnen tussen 1 maart t/m 1 november 2024 doorlopend worden gedaan. Een aanvraag kan ingediend worden via het aanvraagformulier op de website van Limes Werelderfgoed 

Belangrijk!
De beoordeling van de aanvraag gebeurt in volgorde van ontvangst. Het is daarom belangrijk om op tijd jouw aanvraag op te sturen.

Beoordeling
De aanvraag wordt gezamenlijk beoordeeld door de erfgoedhuizen van de limesprovincies: Erfgoed Gelderland, Landschap Erfgoed Utrecht en Erfgoedhuis Zuid-Holland.

Meer informatie
Meer informatie en de aanvraagvoorwaarden vind je op de website van Limes Werelderfgoed