Doneer Vrijwilligers

De Nationale Archeologiedagen komen er weer aan!

ma 27 mei 2024 16:35

In het weekend van 14, 15 en 16 juni staat de Nederlandse archeologie weer in de schijnwerpers met activiteiten, evenementen, workshops, wandelingen en meer. Ook in Utrecht is er van alles te beleven.

Tijdens de Nationale Archeologiedagen kan iedereen kennismaken met de interessante en omvangrijke archeologie van Nederland. Elk jaar organiseren musea, archeologen, vrijwilligersgroepen en andere erfgoedorganisaties leuke activiteiten waar je je kan onderdompelen in wat de Nederlandse archeologie te bieden heeft. Van vondstenspreekuren tot het zelf meegraven bij een opgraving en van Romeins koken tot eigen archeologische sieraden maken. Houd het programma op de website van de Nationale Archeologiedagen goed in de gaten, want wekelijks verschijnen hier nieuwe activiteiten! Bekijk hier het programma voor alle activiteiten.

Beleven in Utrecht
In Utrecht zijn er verschillende leuke activiteiten waar je aan mee kunt doen. Maak bijvoorbeeld een mooie wandeling in Leersum door het Zuylensteinse bos op zoek naar resten uit de prehistorie, of bezoek de levendige ‘Avond van de Amersfoortse Archeologie’. Beleef de Romeinse tijd in Castellum Hoge Woerd of duik in de tijd van jagers en verzamelaars in Soest.

Wil je zelf een activiteit organiseren?
Ben jij een erfgoedorganisatie, museum of vrijwilliger-/werkgroep en wil je zelf een activiteit aanmelden. Dat kan tot uiterlijk 7 juni! Alle activiteiten zijn welkom: of dit nou een lezing, workshop of wandeling is. Deelname aan de Nationale Archeologiedagen is gratis en je kan zelf bepalen welke dagen je meedoet. Klik hier voor meer informatie over deelnemen als organisatie.

De Nationale Archeologiedagen

De Nationale Archeologiedagen worden georganiseerd door Stichting Nationale Archeologiedagen met als doel het bevorderen van de zichtbaarheid en beleefbaarheid van de Nederlandse Archeologie en het versterken van het draagvlak voor de Nederlandse archeologie. De stichting wil archeologie toegankelijk maken voor het grote publiek door middel van leuke, prikkelende en leerzame activiteiten en verhalen, geschikt voor jong en oud.

Landschap Erfgoed Utrecht ondersteunt de organisatie van de Nationale Archeologiedagen in de provincie Utrecht.