Doneer Vrijwilligers

Groener Utrecht Science Park

ma 14 oktober 2019 09:45

Vorig jaar hebben medewerkers van de Universiteit Utrecht met veel enthousiasme meegedaan aan een werkdag in de natuur. Dat smaakte naar meer, dus ook dit jaar was er weer een Natuurwerkdag voor de medewerkers van de universiteit. Onder begeleiding van Landschap Erfgoed Utrecht gingen zij aan de slag om het Utrecht Science Park nog mooier te maken.  Iedereen was druk aan het zagen, snoeien, takken slepen, bollen planten en met het maken van verschillende broedhopen maken voor de ringslang.

Werken in de natuur verbindt
Met z’n allen aan de slag gaan op deze werkdag verbindt. Het zorgt voor leuke gesprekken tussen collega’s en voor waardering van de werkomgeving. De UU is eigenaar van de gronden rond de gebouwen in het USP en geeft nu de gelegenheid aan medewerkers om daarin zelf aan de slag te gaan. Na een ochtend zagen of een middag bollenpoten voelt het terrein een beetje meer als “ons” gebied. 

Inzet voor de eigen groene omgeving
Hein Pasman, manager Natuur en Landschap van Landschap Erfgoed Utrecht, vertelt: 'Het werk op de Natuurwerkdag levert een belangrijke bijdrage aan het beschermen en behouden van de natuur. Wij zijn heel blij dat de medewerkers van de Universiteit Utrecht zich voor  de tweede keer met zoveel plezier hebben ingezet om hun eigen omgeving groen te houden. De verantwoordelijkheid voor het beheer van een landschap verschuift steeds meer van overheid naar samenleving. De maatschappelijke betrokkenheid van vrijwilligers bij de groene leefomgeving is groot. Landschap Erfgoed Utrecht ondersteunt de groene vrijwilligers op vele terreinen met hun kennis, kunde en gereedschappen.'

Landschap kan niet zonder vrijwilligers

Wil jij ook een bijdrage leveren aan het landschap en natuur in je eigen omgeving? Doe dan mee aan de landelijke Natuurwerkdag op 2 november. Kijk voor locaties en aanmelden op www.natuurwerkdag.nl.

Deel met je vrienden