Doneer Vrijwilligers

Help mee tijdens de Natuurwerkdag

wo 25 september 2019 09:25

Zelf aan de slag voor natuur dichtbij!
Helaas is de soortenrijkdom in de Nederlandse natuur de laatste decennia heel hard terug gelopen. Dit verlies aan biodiversiteit, de afgelopen decennia ruim 70%, is een grote zorg. Biodiversiteit is de verscheidenheid aan soorten van levende organismen binnen een bepaalde omgeving. Oftewel, het aantal soorten planten en dieren in een bepaald gebied. Dit geheel is voor ons als mens van levensbelang, het zorgt tenslotte voor de zuurstof die wij inademen, levert een gezonde bodem voor voedselproductie en zoet water en niet te vergeten het is de groene leefomgeving van planten en dieren. Tijdens de Natuurwerkdag kan je een bijdrage leveren om natuur in jouw omgeving te helpen.

Natuurwerkdag; de grootste vrijwilligersdag in het groen
Samen buiten aan de slag, dat kan op zaterdag 2 november bij jou in de buurt. In 2019 organiseren de provinciale Landschapsbeheerorganisaties de Natuurwerkdag voor de 19e keer op ruim 500 locaties door heel Nederland. Het is ontspannend, gezond en gezellig om buiten aan het werk te gaan tijdens de grootste vrijwilligersdag in het groen; zagen, snoeien en meer. En bovenal draag je dan ook nog eens bij aan het beschermen en behouden van natuur en landschap.

Kijk op de website voor een buitenlocatie in de buurt en om aan te melden. Op veel locaties worden speciale kinderactiviteiten georganiseerd, zodat het hele gezin kan meedoen.

Landschap kan niet zonder vrijwilligers
Samen aan het werk voor leefruimte voor de ringslang, de wilde bij, een nestelplek voor vogels of de karakteristieke knotbomenrij. Zorg voor landschap zoals onderhoud aan (knot)bomen, hagen, boomgaarden en houtwallen is steeds meer in vrijwilligershanden. Dankzij hen kan iedereen blijven genieten van het karakteristieke Nederlandse landschap.

Samen aan de slag op de Natuurwerkdag
Geïnteresseerd om samen met buren, vrienden of familie buiten een dag aan de slag te gaan en zo bij te dragen aan jouw groene omgeving? Kijk dan op www.natuurwerkdag.nl voor meer informatie over locaties en activiteiten bij jou in de buurt en meld je aan. Zelf een werklocatie aanmelden is ook mogelijk.

Ook te volgen op Facebook en Twitter @natuurwerkdag

 

Natuurwerkdag wordt georganiseerd in samenwerking
met de Provinciale Landschapsbeheerorganisaties, de Provinciale Landschappen, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Scouting Nederland,  A Rocha, IVN en de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie.

Partner van de Natuurwerkdag is de Nationale Postcode Loterij.

Deel met je vrienden