Doneer Vrijwilligers
Mooie Online ArcheoDag

18 december 2020

Geslaagde Online ArcheoDag 2020!

do 24 december 2020 10:29

Op vrijdag 18 december vond de ArcheoDag Online plaats. Tijdens het webinar werden de ruim honderd kijkers bijgepraat over alle toffe projecten van 2020. Op het programma stonden Erfgoed Gezocht op de Utrechtse Heuvelrug, de ArcheoBrigade, het PAN-event, de nieuwe website van UtrechtAltijd en de verhalen van de Schervendokter. 

Heb je de ArcheoDag gemist of was je er wel bij en wil je een van de presentaties nogmaals bekijken? Dat kan! De registratie van het webinar tref je hieronder aan.

Channa Cohen Stuart – Archeologie in Wijk bij Duurstede (2:40:00)

Eva Kaptijn – Erfgoed Gezocht: citizen science in de provincie Utrecht (28:20:00)

Ton van Bommel – Het verhaal achter de vondsten uit de AWN opgraving in Tienhoven (53:40:00)

Alexander van de Bunt – ArcheoBrigade & verhalen van de Schervendokter (1:18:00)

Tom Hazenberg – Blik op de Zwammerdam live vanaf Archeon! (1:42:00)

Erfgoeddag: 24 juni 2021

Op 24 juni 2021 staat het erfgoed van onze provincie centraal tijdens de Erfgoeddag. Het belooft een dag te worden met mooie presentaties, lezingen en workshops met inspirerende sprekers. We hopen je natuurlijk te kunnen ontmoeten. Als dit niet kan, dan zorgen we voor een gevarieerd en uitgebreid online programma.


Foto door Alexander van de Bunt: De Utrechtse Heuvelrug is bezaaid met grafheuvels daterend uit het Neolithicum tot en met de Romeinse tijd. Dit is één van de grafheuvels op landgoed Roghairsparren bij Rhenen, die door de Archeobrigade is opgeknapt.

Deel met je vrienden