Doneer Vrijwilligers
Een nieuwe aflevering van Mijn Mooiste Plek

Aanstaande zondag te zien op RTV Utrecht

Mijn Mooiste Plek Aflevering 2

zo 5 juli 2020 08:00

Heb je zin om op pad te gaan in de provincie Utrecht, maar weet je nog niet waar naartoe? Aankomende zondag 5 juli kan je inspiratie opdoen bij de tweede aflevering van Mijn Mooiste Plek van RTV Utrecht.

In deze aflevering worden een flink aantal plekken bezocht. Zo fietst presentatrice Evelien de Bruijn samen met comédienne Renate Reijnders een etappe van de Waterlinieroute. Natuurfotograaf Jan Katsman laat ons zien waar je de allermooiste foto’s kan maken op het Leersumse Veld - bijvoorbeeld van zijn favoriet de libelle. En deze week neemt ook een heuse vlogwachter je mee naar een kudde van zo’n 250 schapen. 

Deze en nog vele andere plekken zie je zondag op RTV Utrecht. De aflevering en de uitzendtijden (vanaf 08:00 uur) vind je hier.

De tip van Alexander

Ook leuk aan deze uitzending is dat onze eigen Alexander van de Bunt, adviseur archeologie bij Landschap Erfgoed Utrecht, er in te zien is. Alexander ken je misschien ook als de schervendokter van UtrechtAltijd. 

Zijn tip voor de kijkers? Het gratis te bezoeken Castellum Hoge Woerd. Dit is een moderne interpretatie van een Romeins fort, gebouwd op de plek waar ooit Romeinen de limes (de grens) bewaakten. Alexander kan het weten, hij publiceerde onlangs 'Wee de overwonnenen', een boek over Germanen, Kelten en Romeinen in de Lage Landen.