Doneer Vrijwilligers
Foto: Allard Willemse

Steun voor Erfgoedwijzer

do 4 juni 2020 14:51

Het Fonds voor Cultuurparticipatie heeft onlangs positief beoordeeld over de aanvraag van Landschap Erfgoed Utrecht voor het project Erfgoedwijzer. Een project waarbij leerlingen een erfgoedwijze blik leren ontwikkelen. 

Erfgoedwijzer is een project dat wordt ontwikkeld en uitgevoerd met de Reinwardt Academie en Imagine IC, Plein C, Erfgoed Brabant, Erfgoed Gelderland, Erfgoedhuis Zuid Holland, het Nationaal Militair Museum en de Delteijkschool. Landschap Erfgoed Utrecht is projectleider. 

Dynamiek
De commissie van het Fonds voor Cultuurparticipatie was erg enthousiast over de aanvraag. Wat het project volgens de commissie waardevol maakt is dat zij leren om oog te krijgen voor wat dit erfgoed voor anderen betekent. Zij leren reflecteren: hoe ervaren klasgenoten, de leerkracht en andere mensen in hun omgeving erfgoed? Zij merken dat er verschillende visies zijn op erfgoed en dat erfgoed geen statische discipline is, maar dynamisch en in beweging.

Toolkit en scholingsmodule
We gaan een toolkit voor in de klas ontwikkelen: gereedschap voor de leerkrachten om leerlingen met een erfgoedwijze blik te laten kijken. Daarnaast is er een scholingsmodule voor leerkrachten en instellingen: wat is erfgoedwijsheid? Hoe kun je naar een collectie kijken met een erfgoedwijze blik? 
Komende maand starten we met de voorbereidingen en vanaf september gaan we aan de slag met het ontwikkelen van de toolkit en scholingsmodule.

Het team educatie van Landschap Erfgoed Utrecht kijkt er naar uit om snel met Erfgoedwijzer van start te gaan!

 

Meer weten?

Neem contact op met Dorien

Dorien Wijstma

Programmamanager erfgoed en onderwijs 030 - 2219773 d.wijstma@landschaperfgoedutrecht.nl

Deel met je vrienden