Doneer Vrijwilligers

Webinar archeologie in post-corona tijdperk

ma 8 juni 2020 12:33

De archeologische sector blijft niet onberoerd door de coronacrisis. Kantoren, depots, publiekscentra en laboratoria zijn gesloten. Professionals werken op anderhalve meter en vrijwilligers blijven thuis. De Rijksdienst voor het Cultureel en de ErfgoedAcademie blikken vooruit met een webinar op 11 juni

Wat is het post-coronaperspectief voor ons archeologisch erfgoed? Hoe genereer je enthousiasme voor ons archeologisch verleden en aandacht voor het behoud van archeologisch erfgoed en kwaliteit van onderzoek? Welke rol kunnen vrijwilligers spelen in het gemeentelijk archeologiebeleid en hoe kunnen zij daar op anderhalve meter afstand vorm aan geven?

'Onze' Eva Kaptijn (projectleider Erfgoed gezocht) neemt deel aan een gesprek met Friso de Zeeuw (emeritus hoogleraar Gebiedsontwikkeling), Wim Hupperetz (directeur Allard Pierson Museum en bestuurslid Stichting ArcheoHotspots) over het post-coronaperspectief voor ons archeologisch erfgoed. Gespreksleider is Sophie Derkzen, journalist en moderator met een fascinatie voor cultuur. Klik hier voor meer informatie. 

Deel met je vrienden