Doneer Vrijwilligers
1e kievitsei ook in provincie Utrecht gevonden

Eerste kievitsei in provincie Utrecht gevonden

za 7 maart 2020 12:00

Het is niet het eerste kievitsei van het jaar, maar wel het eerste in de provincie Utrecht. Op zaterdag 7 maart vond Piet Bloemsma, vrijwilliger van de Weidevogelwerkgroep Kromme Rijn, een kievitsei op het land van Maatschap van Eck in Werkhoven.

Het eerste kievitsei is traditioneel de voorbode van de lente en het startsein voor het weidevogelseizoen. De afgelopen jaren was er weinig reden tot feest, want het gaat niet goed met de weidevogels. Uit een telling van de provincie in 2019 bleek dat de keivitsstand met 14,7 procent is afgenomen.

Start weidevogelseizoen
Voor Landschap Erfgoed Utrecht symboliseert het eerste kievitsei vooral de zorg die nodig is om weidevogels als de kievit, grutto, tureluur en scholekster te beschermen. Om te voorkomen dat weidevogels uit Nederland verdwijnen, werken agrariërs en vrijwilligers intensief samen.Landschap Erfgoed Utrecht zoekt voor dit weidevogelseizoen nog nieuwe vrijwilligers. Dus wil jij volgend jaar de eerste zijn die het eerste kievitsei vindt? Meld je dan snel aan.

Help ook mee om de weidevogels te beschermen
Er zijn ieder jaar veel nieuwe vrijwilligers nodig om de nesten van de weidevogels op te sporen en te beschermen. Ben je geïnteresseerd? Kijk dan op www.landschaperfgoedutrecht.nl. Weet je nog niet zoveel van weidevogels? Geen probleem, want in maart organiseert Landschap Erfgoed Utrecht beginnerscursussen voor weidevogelbeschermers. Zie onze cursussen voor de data.

Deel met je vrienden