Doneer Vrijwilligers

Weer een nieuw Klompenpad: het Termatenpad is geopend!

ma 2 november 2020 13:35

Er is weer een nieuw Klompenpad geopend, en wel een hele bijzondere dit keer! Het Termatenpad bij Leusden is vernoemd naar Frans ter Maten, oud-directeur van Landschap Erfgoed Utrecht. Vrijwilligers, de gemeentes Leusden en Woudenberg, de Provincie Utrecht, partners en Landschap Erfgoed Utrecht zijn ontzettend blij met het Klompenpad. We hopen dat veel mensen het de komende tijd gaan ontdekken!

Wat is er allemaal te ontdekken?
Het Termatenpad loopt door het mooie buitengebied van Leusden en Woudenberg, de plek waar Frans ter Maten is geboren en getogen. Het Klompenpad loopt onder andere langs Landgoed Den Treek, de Woudenbergse Grift en Ridderhofstad Geerestein. Ook doet het pad een aantal plekken van de jeugd van Frans ter Maten aan. Zo ging hij als kind naar het openbare schooltje naast de Bewaarschool en logeerde hij vaak bij zijn opa in Post 43, een oud wachtershuisje.

Via de website en de Klompenpaden app is nog veel meer informatie over het pad, inclusief de digitale folder, beschikbaar.

Wat zijn Klompenpaden?
Klompenpaden zijn wandelroutes door het boerenland, over onverharde paadjes en vergeten doorsteekjes. Samen met vrijwilligers, diverse particuliere grondeigenaren, de gemeentes Leusden en Woudenberg, Provincie Utrecht, Waterschap Vallei en Veluwe, Staatsbosbeheer en de Nationale Postcode Loterij is dit nieuwe Klompenpad gerealiseerd. Het Termatenpad is het 131e Klompenpad.

Een van de leuke dingen van het Termatenpad vind ik dat je langs de drie landgoederen die tussen Leusden en Woudenberg liggen loopt.
Jon Bouwman Vrijwilligerscoördinator Termatenpad

Deel met je vrienden