Doneer Vrijwilligers
Samenwerking met Ordina

leidt tot een mooi dashboard

Het dashboard kleine landschapselementen is live!

di 13 april 2021 16:50

In oktober 2020 ondertekenden Landschap Erfgoed Utrecht en IT-specialist Ordina een samenwerkingscontract. Het eerste succes hiervan is nu zichtbaar: het dashboard kleine landschapselementen met een overzicht van de landschapselementen in de provincie Utrecht.

De data van het dashboard is verzameld door vrijwilligers die deelnamen aan het project Meet je Landschap. Meer dan tachtig vrijwilligers brachten het afgelopen jaar met behulp van tablets landschapselementen zoals knotwilgen, bosjes en poelen in kaart.

Eén druk op de knop
Dankzij Ordina kan je met één druk op de knop gegevens voor het beheer van het landschap analyseren. En daar blijft het niet bij. Op het dashboard vind je een overzichtelijke kaart die per gebied de elementen en de staat ervan toont. Je kunt selecteren op bijvoorbeeld per landschapstype of gemeente. Het dashboard is in ontwikkeling. Zo gaan we ook werken aan opties waarin je jaren met elkaar kunt vergelijken en de afbraak of verbetering van het landschap in kaart kunt brengen.

Voor vrijwilligers en beleidsmakers
Het dashboard is er voor vrijwilligers die werkzaamheden in het landschap uitvoeren. Door de staat van het landschap te kennen, kunnen we elementen herstellen en ook het leefgebied van diersoorten verbeteren. Het dashboard is ook voor beleidsmedewerkers om een beeld te krijgen van het landschap in hun gemeente. Voor hen is het een handig hulpmiddel voor bijvoorbeeld de omgevingsvisie of bij landschapsontwikkelingsplannen.

De samenwerking tussen Ordina en Landschap Erfgoed Utrecht komt voort uit de 1% Pledge van Ordina aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Liever persoonlijk contact?

Hein helpt je graag verder

Hein Pasman

Adjunct-directeur / manager natuur en landschap 030 - 2219711 h.pasman@landschaperfgoedutrecht.nl

Deel met je vrienden