Doneer Vrijwilligers
NK Maaien met de zeis 2021

zaterdag 28 augustus

NK Maaien met de zeis 2021

za 28 augustus 2021 15:00

Het NK Maaien met de zeis vindt dit jaar plaats in Buitenpost (Friesland). Vijftien dames- en herenteams strijden dit jaar om de nationale titel ‘kampioen maaien met de zeis’. Publiek is van harte welkom, alle activiteiten vinden in de buitenlucht plaats.

Het maaien met de zeis is niet alleen een oud ambacht. In het moderne natuurbeheer bewijst de zeis goede diensten. Je kunt er heel gericht mee maaien en het maaisel kan goed afgevoerd worden. En het is duurzaam en CO2-neutraal!

Er doen dit jaar 14 teams uit een aantal provincies mee en enkele teams die op de dag zelf ter plekke worden samengesteld uit ervaren maaiers. Dus bent u bedreven in het maaien, kom die dag naar Buitenpost en meldt u aan voor de strijd. Het enthousiasme van de deelnemers is elk jaar groot.

Voorafgaand aan de wedstrijd kan iedereen vanaf 13.00 uur onder deskundige begeleiding zelf met een zeis proberen te maaien. De benodigde zeisen zijn aanwezig. Ook zijn er dan demonstraties door ervaren maaiers om de kunst af te kijken. Een smid is met een smeedkar aanwezig om de bladen onder de juiste hoek aan de steel te zetten. Dus ligt er thuis nog een zeis die niet helemaal lekker maait, breng hem gerust mee.

Op maaienmetdezeis.nl vindt u alle informatie over het maaien met de zeis, over het kampioenschap en over de zeiscursus die in diverse provincies wordt gegeven.

Deel met je vrienden