Doneer Vrijwilligers
Bomen voor boeren

Uitdeelactie Plan Boom

Bomen uitdeelactie voor Utrechtse boeren

di 7 december 2021 09:57

Plan Boom Utrecht deelt boompjes uit aan boeren, een actie mogelijk gemaakt door de provincie Utrecht. De actie geeft boeren in de provincie de kans om hun erf natuurvriendelijker te maken. Bomen op het erf verbeteren de waterhuishouding en geven voedsel en nestgelegenheid voor erfvogels. Een boompakket bestaat uit 30 bomen, met maximaal 3 verschillende inheemse soorten. Voor de specifieke boomsoorten kijken we naar de voorkeur van de boer en de grondsoort. Meer informatie en het aanvraagformulier zijn hier te vinden.

Bomen Actieplan
Bomen zijn van levensbelang. Ze zijn van belang voor een stabiel klimaat, biodiversiteit en een prettiger leefomgeving. Daarom wil Plan Boom het areaal aan bomen in Nederland behouden en uitbreiden met 10 miljoen bomen. Het Bomen Actieplan laat zien dat het mogelijk is om in de periode 2020-2023 tenminste 600.000 extra bomen aan te planten in de provincie Utrecht, onder andere via dit project.

Boomsoorten
Bij de uitdeelactie is er keuze uit acht boompjes: kardinaalsmuts, gewone liguster, gewone vogelkers, sleedoorn, sporkehout, gewone vlier, lijsterbes en Gelderse roos. Boeren kunnen maximaal 2 pakketten à 30 stuks aanvragen. We delen het plantmateriaal begin 2022 op meerdere plekken in de provincie Utrecht uit. De exacte locaties en datum melden we zodra deze bekend zijn!

Aanvraagformulier
Boompjes zijn aan te vragen via dit formulier. Boeren kunnen op het formulier het bodemtype van hun erf en voorkeuren voor boomsoorten aangeven. Er zijn in totaal 6.000 boompjes beschikbaar: de actie eindigt zodra alle boompjes vergeven zijn.

Over Plan Boom

Plan Boom is een project van de Natuur en Milieufederaties, LandschappenNL waarin ook Landschap Erfgoed Utrecht is vertegenwoordigd, en partners Trees for All, LSA bewoners, stichting wAarde en de stedelijke milieucentra. Samen planten zij met heel Nederland 10 miljoen bomen. Overheden, buurtinitiatieven en grondeigenaren helpen mee om dit doel te realiseren.

Liever persoonlijk contact?

Hein helpt je graag verder

Hein Pasman

Adjunct-directeur / manager natuur en landschap 030 - 2219711 h.pasman@landschaperfgoedutrecht.nl

Deel met je vrienden