Doneer Vrijwilligers
De ambassadeurs van Groen aan de Buurt Lopik

Project Groen aan de Buurt van start in Lopik

vr 2 juli 2021 14:58

Om ideeën op te doen voor het vergroenen van de buurten De Akker en het Veld in Lopik, maakten veertien inwoners op woensdagavond 30 juni een rondje door de wijk. De bewoners gaan samen met de gemeente Lopik en woningcorporatie De Woningraat aan de slag met het project Groen aan de Buurt.

Zes vrouwen uit de wijk, die optreden als ambassadeurs voor het project, kwamen al eerder in actie. Zij hadden al langer de wens om hun buurt groener en aantrekkelijker te maken. Om het project te laten slagen, vroegen de ambassadeurs woensdag aan inwoners om met hen mee te lopen om later samen aan de slag te gaan met het groener maken van hun buurt.

Fijnere omgeving
Het plezier spatte er woensdagavond vanaf; buurtgenoten liepen mee om te kijken naar plekken waar grijs ruimte kan maken voor groen. Zo zagen ze bijvoorbeeld de stenen binnenpleintjes in de wijk, die in de zomer veel hitte geven. De inwoners willen meer kleur in hun wijk en daarmee ontmoetingsplekken creëren in een fijnere, groenere omgeving. De bewoners willen ook graag op hun kinderen overbrengen dat groen belangrijk is.

Uitwerkavond maandag 12 juli
Over de ideeën die zijn opgedaan op 30 juni, vindt op 12 juli om 19:30 uur bij de voormalige peuterspeelzaal aan De Akker 41 een bewonersavond plaats. Tijdens deze avond worden de ideeën verder uitgewerkt. Bij deze avond zijn ook de projectleider van Groen aan de Buurt en medewerkers van de gemeente en woningcorporatie aanwezig om vragen te beantwoorden. 

Over Groen aan de Buurt
Groen aan de Buurt is een project van Landschap Erfgoed Utrecht, IVN Utrecht en Natuur en Milieufederatie Utrecht. Deze organisaties zien dat steeds meer mensen aan de slag willen met de natuur in hun eigen buurt. Voor mooier groen, meer biodiversiteit, een beter klimaat of gewoon voor de gezelligheid. De organisaties ondersteunen mensen in de provincie Utrecht via begeleiding bij de realisatie van bewonersinitiatieven. De aanpak is drieledig en bestaat uit een participatieve buurtaanpak, een voucherregeling en verbinding via het kennisnetwerk.

Deel met je vrienden