Doneer Vrijwilligers
10.000 bomen uitgedeeld

Goede sfeer in de bomen-drive-thru’s

10.000 bomen uitgedeeld voor vergroening van de provincie Utrecht

di 16 maart 2021 16:40

Honderden gelukkige Utrechters kwamen dit weekend ondanks het slechte weer naar een van de ‘bomen-drive-thru’s’ om hun gratis boompjes op te halen. Enthousiaste vrijwilligers hielpen ze daarbij, natuurlijk op een coronaveilige manier. De provincie maalte deze Bomen Uitdeelactie van Plan Boom mogelijk.

10.000 jonge boompjes, zoals haagbeuk, gele kornoelje en meidoorn, vonden nieuwe eigenaars. De nieuwe eigenaren geven de bomen een mooie groeiplek in een voor- of achtertuin, in een buurtuin, op een schoolplein of op een boerenerf.

De boompjes zijn verspreid over de provincie met behulp van vrijwilligers en bomenhubs van Meer Bomen Nu, dat spontaan opgekomen boompjes oogst en weer uitdeelt in zogenoemde bomenhubs. Maar liefst vijf bomenhubs deden mee en ontvingen bewoners van Mijdrecht tot Rhenen.

We hebben veel leuke mensen ontmoet, echte bomenliefhebbers. Het was erg leuk om gezamenlijk de provincie Utrecht een stukje groener te maken
Wouter Leyn Bomenhub Cloo&Leyn Doorn

Goed voor mens en natuur
Het is erg belangrijk dat er meer bomen komen, vinden de initiatiefnemers. De provincie Utrecht staat voor een grote klimaatopgave en bomen nemen CO2 op, zorgen voor een goede waterhuishouding en koelere steden en dorpen. Bomen versterken de natuur en verhogen de soortenrijkdom. Het is dus goed voor de mens én de natuur als we de woonomgeving vergroenen.

Nieuwe kansen?
De Uitdeelactie was zo'n groot succes dat alle bomen razendsnel vergeven waren. Wie te laat was, kan via dit formulier op de hoogte blijven van eventuele vervolgacties: bit.ly/planboom

Samenwerking
De Uitdeelactie was een samenwerking van Plan Boom Utrecht (Natuur en Milieufederatie Utrecht en Landschap Erfgoed Utrecht) en Meer Bomen Nu. Meer Bomen Nu heeft de actie ondersteund met vrijwilligers en bomenhubs om een coronaproof ‘drive-thru’ te creëren zodat nog meer bomen een plekje krijgen. De actie is financieel mogelijk gemaakt door de Provincie Utrecht.

Deel met je vrienden