Doneer Vrijwilligers
Groen aan de Buurt

Samen de omgeving mooier maken

De Ronde Venen wordt groener en aantrekkelijker

ma 29 maart 2021 16:38

Samen zorgen voor een groenere en aantrekkelijkere leefomgeving, dat is het doel van het programma Groen aan de Buurt. Op 30 november werd de eerste ideeënavond georganiseerd voor bewoners uit De Ronde Venen. De ingebrachte ideeën werden op 18 februari met het team van Groen aan de Buurt uitgewerkt. Er kwamen vijf concrete plannen tot stand waar bewoners nu mee aan de slag gaan.

Doe-programma
Bij Groen aan de Buurt worden niet alleen ideeën bedacht, bewoners gaan deze ook zelf uitvoeren. De provincie Utrecht, Waterschap Amstel Gooi en Vecht en gemeente De Ronde Venen hebben geld beschikbaar gesteld om de projecten te ondersteunen. Op deze manier is het mogelijk om snel aan de slag te gaan.

Aan de slag!
Er wordt gestart met vijf ideeën. Voor ieder idee is er een vaste contactpersoon en aanspreekpunt. Belangstellenden die zich alsnog willen aansluiten en actief mee willen helpen kunnen zich melden bij de contactpersoon.

Over Groen aan de Buurt

Groen aan de Buurt is een programma van Landschap Erfgoed Utrecht, IVN Utrecht en de Natuur en Milieufederatie Utrecht. Deze organisaties zien dat steeds meer mensen aan de slag willen met de natuur in hun eigen buurt. Voor mooier groen, meer biodiversiteit, een beter klimaat of gewoon voor de gezelligheid. De organisaties ondersteunen deze groep mensen in de provincie Utrecht via begeleiding bij de realisatie van groene bewonersinitiatieven. De aanpak is drieledig en bestaat uit een participatieve buurtaanpak, een voucherregeling en verbinding via het kennisnetwerk. Kijk voor meer informatie op www.groenaandebuurt.nl.


Fotobijschrift: Een mooi voorbeeld van zo’n bewonersinitiatief is de Bloemenweide in Soest. Foto: Allard Willemse.

Deel met je vrienden