Doneer Vrijwilligers
Van zoektocht

naar veldwerk

Erfgoed Gezocht: een vervolg!

wo 17 maart 2021 12:00

De eerste fase van het burgerwetenschapsproject Erfgoed Gezocht was een groot succes. Met dank aan het speurwerk van 4.572 vrijwilligers in de hoogtekaarten van de Utrechtse Heuvelrug is deze fase nu afgerond. De sporen van de prehistorie kunnen straks écht onderzocht worden, met veldwerk en het onderzoek naar de sporen die we daarbij hopelijk zullen vinden.

Graag hadden we veel vrijwilligers mee het veld in genomen, maar dat is in verband met de maatregelen rondom het coronavirus niet mogelijk. Daarom organiseren we een aantal digitale alternatieven voor het veldwerk, te beginnen met een lezingencyclus.

Van digitale speurtocht naar fysiek veldwerk - vier lezingen

Vrijdag 26 maart: Virtueel mee op veldwerk 

Hoe onderzoeken we eigenlijk de grafheuvels die op de kaarten worden gespot? Neem in deze lezing digitaal deel aan veldwerk en ontdek wat er allemaal komt kijken bij het onderzoeken van een grafheuvel. Hier kun je je aanmelden.

 

Vrijdag 16 april: Grafheuvels en internationale betrekkingen

Wat hebben grafheuvels uit de tijd vóór onze jaartelling te maken met internationale betrekkingen? Welke begravingsrituelen zijn er bekend bij onzerzoekers, en welke nieuwe inzichten door aDNA kunnen worden toegepast bij opgravingen? Dr. Quentin Bourgeois van de Universiteit Leiden vertelt erover. Hier kun je je aanmelden.

 

Vrijdag 21 mei: De oogst van raatakkers
Hoe zou een raatakkercomplex eruit hebben gezien en wat werd er verbouwd? Hier kun je je aanmelden


Vrijdag 18 juni: De ontknoping van Erfgoed Gezocht

In deze laatste lezing sluiten we de serie webinars omtrent het project Erfgoed Gezocht af.
Wat werd er gevonden en wat leren we daarvan? Hier kun je je aanmelden.

Deel met je vrienden