Doneer Vrijwilligers
Klompenpaden 2020

populairder dan ooit

Klompenpaden zijn populairder dan ooit

ma 8 maart 2021 12:48

In de afgelopen maanden hebben we met z’n allen meer dan ooit de vrijheid en ontspanning van een frisse wandeling in de buitenlucht opgezocht. En dat is terug te zien aan de explosief gestegen populariteit van de Klompenpaden-wandelroutes. Dat blijkt uit het nieuwste jaarbericht Klompenpaden.

Verdriedubbeling
Op de meeste Klompenpad-routes was het in 2020 drukker dan ooit. Drie keer zo veel mensen bezochten de website, downloadden een routekaart of gebruikten de Klompenpad-app. En al die mensen trokken er ook daadwerkelijk op uit. Fantastisch nieuws natuurlijk voor een organisatie die niets liever wil dan mensen aan den lijve laten ervaren hoe fijn en inspirerend een wandeling in het Utrechtse natuur- en cultuurlandschap kan zijn.

Wauw! Ik woon hier ongeveer 10 kilometer vandaan en heb nooit geweten wat een schitterende omgeving hier verscholen lag
Reactie wandelaar in gastenboek van www.klompenpaden.nl

Keerzijde
Maar de toegenomen populariteit van de Klompenpaden heeft natuurlijk ook een keerzijde. Wordt het niet te druk in kwetsbare gebieden, vroegen wij ons regelmatig af. Onze vrijwilligers moesten alles uit de kast halen om de drukte in goede banen te leiden: door stukken - tijdelijk - af te zetten of om te leiden. Ook voor het beheer en onderhoud moest een tandje bij geschakeld worden. Meer wandelaars betekent meer onderhoud.

Dank aan de vrijwilligers en grondeigenaren
Het is dan ook aan de vrijwilligers en de grondeigenaren aan wie wij dit Klompenpad-jaarbericht 2020 opdragen. Zonder hun zou dit allemaal niet mogelijk zijn geweest. In dit licht is het een wonder dat we zelfs middenin de corona-pandemie twee nieuwe paden hebben weten te realiseren. Ik noem het Klompenpad XL, het Termatenpad en maar liefst 4 Klompenpaden KIDS!

Deze en nog veel meer resultaten vind je terug in het jaarbericht Klompenpaden 2020 hieronder.

Bezoek ook de Klompenpaden website!

Deel met je vrienden