Doneer Vrijwilligers
Meet je Landschap

in alle provincies

Meet je Landschap gaat landelijk

do 28 oktober 2021 08:49

Meet je Landschap wordt een landelijk project! Dat ons project in de provincie Utrechts landelijk gaat, zijn wij erg blij mee. Het is van grote waarde om te weten hoe het staat met elementen als bomen, struiken of poelen in ons landschap. Omdat we met die kennis de natuur en het landschap beter kunnen beheren en behouden. In de komende vijf jaar gaat elke provinciale beheerstichting landschapselementen inventariseren.

Het streven is om provincie dekkend de landschapselementen in kaart te brengen. Dit alles moet leiden tot het uitbrengen van een landelijke Landschapsbalans. Voor de boerenlandvogels bestaat al een dergelijk rapport, de Boerenlandvogelbalans, die eind 2020 verscheen.

Dashboard geeft inzicht in de landschapselementen
Het Dashboard Kleine Landschapselementen dat wij samen met IT-specialist Ordina ontwikkelde zal worden gebruikt om de inventarisaties uit de provincies zichtbaar te maken. Manager natuur en landschap, Hein Pasman zal als vanuit Landschap Erfgoed Utrecht optreden als projectleider om Meet je Landschap landelijk tot een succes te maken.

> Lees meer over Meet je Landschap

Deel met je vrienden