Doneer Vrijwilligers

November 2021: Maand van het digitaal erfgoed

do 28 oktober 2021 10:22

Doe mee met de Maand van het digitaal erfgoed en ontdek wat Nederlandse organisaties doen op het gebied van digitaal erfgoed. De hele maand november presenteren zij vak ontwikkelingen op locatie en online. Bekijk het programma en schrijf je in voor verschillende evenementen. Samen kijken we dan vooruit naar de kansen die er liggen.

Welke tools kun je bijvoorbeeld gebruiken om digitale collecties duurzaam toegankelijk te maken en naar het publiek te brengen? Hoe pas je ervaringen van collega's toe in je eigen praktijk? Wat zijn de laatste ontwikkelingen op het gebied van collectieregistratiesystemen en verbonden erfgoed? Doe je ook mee? Schrijf je in voor symposia, trainingen, kennisdagen en webinars die partners in het netwerk organiseren.

Vier thema's staan centraal:

  • Hoe komen we op het netvlies van onze gebruiker?
  • Hoe laten we de technologie voor ons werken?
  • Hoe dragen we bij aan verbonden erfgoed en cultuur?
  • Hoe halen we Mark Zuckerberg & co in?

Voor wie
De Maand van het digitaal erfgoed is er voor alle professionals en vrijwilligers binnen de erfgoedsector, de ontwerpsector, digitale cultuur en podiumkunsten. Bijvoorbeeld mensen die verantwoordelijk zijn voor de digitalisering, collectiebeheer of medewerkers die zich bezighouden met communicatie en publiekstaken. Ook cultuurmakers, journalisten, onderzoekers, studenten en andere professionals zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de events.

Doe je mee?
De Maand van het digitaal erfgoed heeft een bomvol programma met fysieke en online bijeenkomsten. Een daarvan is onze Workshop: digitaal erfgoed en het informatiebeleidsplan door Mieke Heurneman en Marianne de Rijke op 11 november. Onze collega Anton Cruysheer geeft op slotdag 26 november een presentatie over betere toegang tot digitaal erfgoed voor de burger. 

Deel met je vrienden