Doneer Vrijwilligers
Tip van de week

"Kijk eens wat vaker omhoog"

Tip van de week "Kijk eens wat vaker omhoog!!

za 16 oktober 2021 12:10

Hein Pasman is deze maand te gast als hoofdredacteur van de najaarscampagne Van Utrechtse Bodem. Elke vrijdag deelt hij zijn tip voor het komend weekend. Met de herfstvakantie in de startblokken, mag een wandeltip natuurlijk niet ontbreken. Op www.klompenpaden.nl vind je altijd wel een wandeling bij jou in de buurt.

“Let bij het wandelen goed op waar je loopt”, is Hein's advies voor deze week, “maar kijk af en toe ook eens omhoog, naar de lucht en het prachtige schouwspel van donkere wolken en zonnestralen." Oktober is de maand van de najaarstrek en dus zie je volop vogelsoorten als vinken, graspiepers en kieviten naar het zuiden afreizen, naar Zuid-Europa en Afrika. Andere soorten trekken in deze tijd van het jaar juist onze kant op: eenden, ganzen, maar ook buizerds komen met duizenden tegelijk vanuit het noorden bij ons overwinteren. “En heel af en toe, als het een heel koude winters, zie je zelfs de Pestvogel in onze contreien opduiken.”

Vergeet dit weekend dus niet je verrekijker mee te nemen! Je zult anders tot het voorjaar moeten wachten voor de kievit, grutto en boerenzwaluw weer in Nederland te zien zijn. Voor nu, fijne vakantie!

Deel met je vrienden