Doneer Vrijwilligers
Freya Rose

Nieuwe campagne UtrechtAltijd over werk in de provincie Utrecht

do 30 september 2021 09:24

Hoe was het om in 1919 zeepvaten te vullen in Zeepfabriek De Duif in Den Dolder? Of eeuwen daarvoor, een poldermolen draaiend te houden voor droge voeten in de Stichtse Vecht? Tot en met maart 2022 lees je op UtrechtAltijd hoe werk in de provincie Utrecht er in vroeger tijden aan toe ging. Deze verhalen komen samen in de nieuwste UtrechtAltijd-campagne ‘Van A… tot Zeepzieder, aan het werk in de provincie Utrecht’.

Verhalen onder de aandacht brengen
Het is de kunst van archeologen, historici, conservatoren, erfgoedvrijwilligers om mensen mee te nemen naar de tijd van toen. UtrechtAltijd is bij uitstek het podium om jullie activiteiten, collecties en verhalen naar een breder publiek te brengen. In 2020 wisten bijna 200.000 unieke bezoekers de weg naar UtrechtAltijd te vinden. Hét geschiedenisplatform vol verhalen, activiteiten en collecties van erfgoedinstellingen in de provincie Utrecht.

Thema
Beroepen’
‘Van A… tot Zeepzieder’ haakt aan op het thema van de Maand van de Geschiedenis. UtrechtAltijd trekt daar een halfjaar voor uit. En als extraatje zet UtrechtAltijd de mensen uit het erfgoedveld in het zonnetje. In de rubriek Uit het veld maken we kennis met de mensen uit de Utrechtse erfgoedsector. We kijken mee achter de schermen, horen over hun passie voor het werk en krijgen de gouden tip: wat mag je niet missen tijdens je volgende bezoek.

Kortom: een halfjaar lang verhalen over karakteristieke bedrijfstakken uit de provincie Utrecht, met aandacht voor de werkdag of het dagelijks leven van de arbeider van toen én een serie over het werk van erfgoedcollega’s van nu.

Heb je tips, verhalen, activiteiten of vragen, neem dan contact op met de redactie van UtrechtAltijd via redactie@utrechtaltijd.nl. Wil je meer weten over de beroepen in de provincie Utrecht, kijk dan op www.utrechtaltijd.nl en volg UtrechtAltijd via Instagram, Twitter of Facebook (@utrechtaltijd).

Deel met je vrienden