Doneer Vrijwilligers

Gedeputeerde Mirjam Sterk bezoekt projecten voucherregeling Groen aan de Buurt

wo 31 augustus 2022 09:21

Vandaag is gedeputeerde Mirjam Sterk van de provincie Utrecht op bezoek gegaan bij twee groene projecten die zijn uitgevoerd door bewonersinitiatieven dankzij de voucherregeling Beleef en Bewonder. De voucherregeling is dit jaar voor de derde keer uitgevoerd, en dat werd vanochtend gevierd met een fietsrondje. Samen met de directeuren van de uitvoerende organisaties, IVN Utrecht, Landschap Erfgoed Utrecht en de Natuur en Milieufederatie Utrecht, ging de gedeputeerde langs bij een basisschool en speeltuin in Utrecht, die met behulp van de voucherregeling groener zijn geworden.

Voucherregeling Beleef en Bewonder
De voucherregeling is voor vrijwilligersgroepen die een groen project in hun eigen wijk of dorp willen uitvoeren. Voor de projecten kan een bedrag van 500 of 1.000 euro worden aangevraagd. Met de voucherregeling, zijn verspreid over de provincie verschillende projecten mogelijk gemaakt: van groene schoolpleinen en boomspiegels tot bloemstroken langs slootkanten, de aanleg van waterpoelen en voedselbosjes in de buurt.

Groene en gezonde leefomgeving
De vouchers dragen bij een groene en gezonde leefomgeving. We krijgen steeds vaker te maken met wateroverlast, droogte of hitte als gevolg van klimaatverandering. Dat heeft grote impact op onze leefomgeving. Door deze te vergoenen verkoelt de stad en kan er meer water worden geborgen. Dit is goed voor de biodiversiteit en onze gezondheid. Door middel van de voucherregeling ondersteunt de provincie Utrecht inwoners bij het uitvoeren van groene projecten in hun eigen buurt.

De uitvoering van de voucherregeling is in handen van Groen aan de Buurt. Binnen dit programma worden vrijwilligers en gemeenten ondersteund bij de uitvoering van groene buurtprojecten. Groen aan de Buurt is een samenwerking tussen IVN Utrecht, Landschap Erfgoed Utrecht en de Natuur en Milieufederatie Utrecht en wordt gefinancierd door de provincie Utrecht. Kijk voor meer informatie op de website www.groenaandebuurt.nl.

Deel met je vrienden