Doneer Vrijwilligers

Langverwachte Houtkamer voor Castellum Hoge Woerd

vr 16 december 2022 14:49

Hout is het ware goud van de Nederlandse archeologie, het bevat een schat aan informatie. Daarom is iedereen in Castellum Hoge Woerd ook zo verrukt over de nieuwe, interactieve Houtkamer in het museum. De Houtkamer is te bezoeken vanaf 18 december.

In de Houtkamer vind je unieke houten objecten zoals een hoekpaal van een wachttoren, een timmermanskist, een luizenkam en een complete geschutspijl met ijzeren punt. Er worden verschillende soorten hout, hun eigenschappen en gebruiksmogelijkheden getoond. De voorwerpen vertellen het verhaal verteld van de Romeinen in de Nederlandse Rijndelta. Er zijn voorwerpen rond de thema’s bouw en onderhoud van de limesweg, grensbewaking en watermanagement.

Museum Hoge Woerd
Museum Hoge Woerd, hét archeologiemuseum van Utrecht, is leuk voor jong en oud. Kroonjuweel van de collectie is het Romeinse schip met complete inventaris. Het museum is gehuisvest in een moderne herbouw van een Romeins fort, op ware grootte en op de oorspronkelijke plek. Op de wallen van het fort ontdek je het leven in en rond het Romeinse fort. Museum Hoge Woerd is van dinsdag t/m zondag gratis te bezoeken. Kijk voor de openingstijden en het actuele aanbod op www.museumhogewoerd.nl.

Deel met je vrienden