Doneer Vrijwilligers
Uitdeelactie Plan Boom

27 januari 2023

Plan Boom deelt bomen en struiken uit

do 8 december 2022 14:04

Utrechtse boeren en andere grondeigenaren uit de provincie Utrecht kunnen zich aanmelden om gratis boompjes en struiken te ontvangen op 27 januari. De uitdeelplek wordt later bekend gemakt. Er zijn pakketten van 300 en van 500 boompjes en struiken. Aanmelden kan t/m 15 januari 2023.

Het landschap toekomstbestendig maken
Het is belangrijk dat landschapselementen zoals geriefhoutbosjes terugkeren in ons landschap. Ze bevorderen de biodiversiteit, houden CO2 en water vast en vangen fijnstof op. Ze maken het landschap toekomstbestendig.

Vlinders, kleine zoogdieren, wilde bijen en vogels leven in of bij landschapselementen zoals geriefhoutbosjes. Het is van belang dat deze landschapselementen toenemen of terugkeren. Dat maken we met deze actie mogelijk
Hein Pasman Projectleider

Een geriefhoutbosje is een klein bosje op het land van een boer, waar vroeger het hakhout vandaan werd gehaald. Geriefhoutbosjes, maar ook andere landschapselementen zoals boomgroepen en houtsingels, maakten tot 100 jaar geleden vanzelfsprekend deel uit van het Utrechtse agrarische landschap. Schattingen gaan ervan uit dat er nog minder dan 40% van de landschapselementen over is ten opzichte van het begin van de vorige eeuw.

Vergroen ook mee!

Plan Boom heeft als doel in vier jaar tijd 10 miljoen bomen te planten. Dat kunnen we niet alleen! Vergroen je mee? Zie www.planboom.nl/utrecht voor meer informatie over de landschapselementen en bijbehorende boomsoorten, ophaallocaties en de spelregels.

Deze actie wordt georganiseerd door Plan Boom en mede mogelijk gemaakt door de provincie Utrecht.

Deel met je vrienden