Doneer Vrijwilligers
Nieuwe partner

Pouw Vervoer uit Vianen

Pouw Vervoer nieuwe partner

ma 5 december 2022 14:30

Landschap Erfgoed Utrecht en vervoersbedrijf Pouw Vervoer uit Vianen gaan de komende jaren intensief samenwerken. Dat maakten beide organisaties 5 december jl. bekend tijdens de feestelijke aftrap van de samenwerking op landgoed Oostbroek in De Bilt.

“We zijn blij met deze nieuwe partner”, zegt directeur Ivo Brautigam (Landschap Erfgoed Utrecht). “Pouw Vervoer is een vervoersbedrijf dat op een heel naturelle manier maatschappelijk ondernemen in zijn bedrijfsactiviteiten opneemt.” Eigenaar en naamgever Johan Pouw herkent dat wel. “Als zakenman vind ik dat je niet te lang moet praten over maatschappelijk verantwoord ondernemen, je moet het gewoon doen!” 

Samenwerking komende drie jaar
Een van de maatschappelijke projecten die Pouw Vervoer ondersteunt is de aanplant en onderhoud van een groot bosgebied in Malawi. Mede hierdoor weet het vervoersbedrijf haar CO2-uitstoot volledig te compenseren. Het wagenpark  is met andere woorden volledig emissie-neutraal. Samenwerking met een regionale partner als Landschap Erfgoed Utrecht is hierop een perfecte volgende stap, verklaart Pouw: “Je hoeft niet naar het andere eind van de wereld te reizen om goede dingen te doen. Dat kan ook gewoon bij jou om de hoek.”

Hoe de samenwerking tussen beide organisaties er precies uit gaat zien, zal de komende tijd in de praktijk ontvouwen. Pouw Vervoer draagt in ieder geval voor de komende jaren financieel bij aan het goede werk dat Landschap Erfgoed Utrecht doet in de provincie. Ook liggen er plannen voor een natuurwerkdag voor het personeel en het ter beschikking stellen van haar bussen bij natuurwerkdagen. 

Over Pouw Vervoer

Pouw Vervoer is een regionaal vervoersbedrijf dat haar thuisbasis heeft in Vianen. Met meer dan 400 medewerkers is Pouw Vervoer zich bewust van haar impact op de samenleving en het milieu. Pouw Vervoer spant zich dagelijks in om zo duurzaam mogelijk te ondernemen en hiermee haar footprint te minimaliseren. Inmiddels is Pouw Vervoer het grootste busbedrijf van Nederland. Naast Openbaar Vervoer en (inter)nationale één- en meerdaagse busreizen verzorgt zij het vervoer rondom de grootste evenementen van Nederland, zoals de Dutch Grand Prix, Lowlands en de bekerfinales van het betaald voetbal.

Ga naar website

Over Landschap Erfgoed Utrecht 

Landschap Erfgoed Utrecht is een non-profit organisatie die zich samen met ca. 10.000 vrijwilligers sterk maakt om de natuur, het landschap en erfgoed in de provincie mooier te maken en te verbeteren. Dat doen we onder andere door Klompenpadenwandelingen aan te leggen, bedreigde plant- en diersoorten te beschermen en onderwijsprogramma’s voor de jeugd te maken.

Partner worden?

Liever persoonlijk contact?

Frits helpt je graag verder

Frits Kuipers

Business development & Funding 030 - 221 97 13 06 - 46 57 68 77 f.kuipers@landschaperfgoedutrecht.nl