Doneer Vrijwilligers
Bomen voor Boeren

Mooie actie van Plan Boom

Bomen uitdeelactie voor boeren in de provincie Utrecht

wo 16 februari 2022 11:53

Plan Boom Utrecht deelde op 16 februari op drie plekken boompjes uit aan boeren! De actie geeft boeren de kans om hun erf natuurvriendelijker te maken. Bomen op het erf verbeteren de waterhuishouding en geven voedsel en nestgelegenheid voor erfvogels. Meer dan honderd boeren doen mee aan de actie, en dragen daarmee bij aan de ambitie van Plan Boom om de hoeveelheid bomen in Nederland uit te breiden met tien miljoen bomen. De provincie Utrecht draagt actief bij aan deze ambitie, onder andere via dit project.

Ook in de gemeente Woudenberg werden vandaag bomen uitgedeeld. Bij de Annahoeve aan de Rumelaarseweg wonen Elly en Albert Meerveld waar boompjes werden afgehaald. De familie Meerveld werkt sinds 1991 met melkvee en jongvee in opfok. Als hobby houden ze schapen en kippen. Naast het boerenbedrijf runt de familie Meerveld ook een bed & breakfast, hebben zaalverhuur en een groepsaccommodatie. Albert: ‘Zorgen voor natuur en biodiversiteit doet denk ik bijna iedere boer, zoveel als het kan. Bij ons op het erf is sinds enkele weken ook een kinderdagverblijf. Daar gaan we nu zelf de boompjes planten.’

Zorgen voor natuur en biodiversiteit doet denk ik bijna iedere boer, zoveel hij kan

Alleen maar blije gezichten vandaag bij de boerderij van de familie Meerveld waar de boompjes werden afgehaald. De uitgifte liep gestroomlijnd. Zes vrijwilligers stonden klaar om de tien inheemse waaronder kardinaalsmuts, gewone liguster, gewone vogelkers, sleedoorn, sporkehout, gewone vlier, lijsterbes, hazelaar en Gelderse roos, uit te delen. Boeren konden maximaal twee pakketten van dertig stuks aanvragen. In totaal werden er vandaag in de hele provincie Utrecht bijna 5.500 boompjes uitgedeeld.

Plan Boom
Plan Boom is een project van de Natuur en Milieufederaties, LandschappenNL en partners Trees for All, LSA bewoners, stichting wAarde en de stedelijke milieucentra. Samen planten zij met heel Nederland tien miljoen bomen. Overheden, buurtinitiatieven en grondeigenaren helpen mee om dit doel te realiseren.

Mogelijk gemaakt door de provincie Utrecht

Deel met je vrienden