Doneer Vrijwilligers
Inspiratie

voor de Utrechtse erfgoedsector

Workshops voor Utrechtse erfgoedsector

wo 19 januari 2022 08:39

Vanaf 20 januari start een serie van vijf online workshops voor iedereen die actief is bij een museum, een historische vereniging of een archief in de provincie Utrecht. De serie is onderdeel van een project waarbij wij als Landschap Erfgoed Utrecht de erfgoedsector helpen. Via de workshops willen we de medewerkers en vrijwilligers inspireren en up-to-date brengen op het gebied van inclusiviteit en en het betrekken van bezoekers.

Workshop Inclusie door Storytelling
Donderdag 20 januari                   
10:00 - 12:00
Online
In deze workshop ga je aan de hand van een artefact, archiefstuk of document over een bepaalde gebeurtenis aan de slag met verschillende perspectieven. Deelnemers ontvangen ter voorbereiding een brondocument met Utrechts thema. Raymond den Boestert van De Vertelacademie is de workshop docent.

> Meer info en aanmelden

Workshop Anders Kijken
Donderdag 3 februari 
10:00 - 12:00
Online
Tijdens deze workshop ervaar je hoe activerende kijktechnieken het plezier van erfgoed beleven vergroten. Deelnemers doen actief mee en ontdekken wat anders kijken oplevert. Mieke Heurneman, Caroline Matla en Dorien Wijstma van het Landschap Erfgoed Utrecht Educatieteam prikkelen je zintuigen.

> Meer info en aanmelden

Workshop Van erfgoed tot product
Donderdag 17 februari                   
10:00 - 12:00 
Online
Goeie Ouwe Koeien (GOK) is een publiekshistorisch creatie bureau dat verhalen omzet in podcasts, tentoonstellingen, video’s, campagnes, programma’s en evenementen. In deze workshop krijg je handige tips om zelf aan de slag te gaan. Ook laat de docent van GOK succesvolle eigen voorbeelden zien. Voorafgaand aan de workshop ontvang je een opdracht ter voorbereiding. De voorbereidingstijd is ongeveer een uur.

> Meer info en aanmelden

Masterclass Genderinclusiviteit
Donderdag 3 maart 
10:00 - 12:00 
Online
Tijdens deze masterclass leer je hoe je het aanpakt aan de hand van concrete voorbeelden van Nederlandse musea en erfgoedcollecties. Oud-lector cultureel erfgoed Riemer Knoop (Reinwardt Academie AHK) en mede-initiatiefnemer van de beweging Queering the Collections nemen je mee.

> Meer info en aanmelden

Workshop Inclusie en Toegankelijkheid
Donderdag 17 maart
10:00 - 12:00
Online
Wat kun je zelf doen om de toegankelijkheid te verbeteren en verschillende groepen te verwelkomen? New Pack Inclusion Creators zet zich in voor toegankelijkheid voor mensen met verschillende beperkingen. Aan de hand van uitdagende vragen wordt er ingegaan op verschillende niveaus van toegankelijkheid: organisatorisch, programmatisch en praktisch.

> Meer info en aanmelden

Deze workshops worden mede mogelijk gemaakt door de provincie Utrecht

Deel met je vrienden