Doneer Vrijwilligers

Fantastische Vrijwilligersdag 2022!

ma 20 juni 2022 14:52

De Vrijwilligersdag van 17 juni was een succes. Bij biologische boerderij De Beekhoeve in Kamerik namen de honderd aanwezigen deel aan activiteiten zoals een lezing over het landschap, een fietstocht naar Woerden en een bezoek aan het Stadsmuseum Woerden en de Petruskerk, de workshop Koeienboeien, werken op de boerderij en een wandeling over het Klompenpad.

Tijdens de Vrijwilligersdag die eens per jaar plaatsvindt, zetten we de vrijwilligers voor het landschap en erfgoed in de provincie Utrecht in het zonnetje.

Biologisch en verantwoord
De Beekhoeve, locatie van de Vrijwilligersdag, is een biologisch melkveebedrijf. Naast het houden van melkkoeien is er meer op de boerderij te doen en te beleven. Duurzaam ondernemen en samen werken met de natuur zijn er basisprincipes. De 75 koeien zijn van het roodbonte Maas-Rijn-IJsselvee en blaarkop ras. Tijdens het broedseizoen wordt rekening gehouden met de weidevogels en om het agrarische natuurbeheer nog meer handen en voeten te geven heeft de Beekhoeve een vlindertuin en insectenhotel.

Deel met je vrienden