Doneer Vrijwilligers
Erfgoeddag 2022

Ben je er bij?

Programma Erfgoeddag 2022 bekend!

vr 3 juni 2022 16:12

Op donderdag 7 juli 2022 vindt in Rhenen de Erfgoeddag van de provincie Utrecht plaats. Het thema van deze dag is ‘Het Verhaal van Utrecht maken we samen!’. En dat gaan de deelnemers volop ervaren tijdens een mooie lezing, workshops, een stadswandeling en een museumbezoek. Iedereen vertelt zijn verhaal op zijn eigen manier en vanuit zijn eigen perspectief. De Erfgoeddag geeft nieuwe kennis om de veelheid aan perspectieven als erfgoedinstelling, vereniging of organisatie te benutten.


Gastspreker Hans Goedkoop
Historicus en tv-presentator Hans Goedkoop vertelt over zijn ervaringen, de waarde van erfgoed en diversiteit. Het overzeese participatieproject If This House Could Talk maakt bewoners van Newburyport, een kleine stad in Massachusetts (VS), op een laagdrempelige manier enthousiast voor verhalen over de geschiedenis van hun eigen huis. Initiatiefnemer Jack Santos neemt ons mee achter de schermen van het project.

Workshops
Voorwerpen en collecties zitten vol verhalen. Kijken door de ogen van een ander maakt het beleven van deze verhalen nog leuker. Voor iedereen! 

Hans Goedkoop

Tijdens de workshop Inclusie door Storytelling vertelt Raymond den Boestert van de Vertelacademie, hoe je je bezoekers door de ogen van een ander kunt laten kijken naar de geschiedenis. Wat vind jij de moeite waard om door te vertellen of bewaren? Welk verhaal wil jij doorgeven? Iedereen geeft vanuit zijn eigen achtergrond betekenis aan de wereld om zich heen. In deze workshop onderzoek je samen met erfgoededucatie adviseurs Caroline Matla en Dorien Wijstma de verschillende belangen en emoties.

Voor de provincie Utrecht!
Landschap Erfgoed Utrecht organiseert de Erfgoeddag in opdracht van de provincie Utrecht. We willen dat bewoners van de provincie Utrecht zich verbonden voelen met de geschiedenis, het landschap en het culturele erfgoed in hun omgeving. Als zij zich verbonden voelen met hun omgeving gaan ze er van houden en beter voor zorgen.

Landschap Erfgoed Utrecht helpt erfgoedinstellingen bij hun werk; medewerkers en vrijwilligers opleiden, bezoekers aantrekken en prikkelen, bij digitalisering en vrijwilligers werven en behouden.

Deel met je vrienden