Doneer Vrijwilligers
Plant een (gratis) boom!

Meld je aan

Plant een (gratis) boom!

di 1 maart 2022 11:59

Na het grote succes van vorig jaar worden er ook dit jaar 10.000 bomen uitgedeeld aan bewoners van de provincie Utrecht. Bomen zijn goed voor een groene en gezonde provincie. Ze versterken de natuur en verhogen de soortenrijkdom. Ook nemen bomen CO2 op, zorgen ze voor koelere steden en dorpen in de zomer en houden ze water vast in droge tijden.

Op zaterdag 12 maart kunnen de jonge boompjes afgehaald worden op drie, zogenaamde bomenrotondes in Doorn, Maarssen en Benschop (Lopikerwaard). Op die plekken liggen jonge inheemse boompjes klaar als de haagbeuk, meidoorn en Gelderse roos. Afhalen is gratis, maar aanmelden is verplicht. Vanaf 1 maart is de inschrijving geopend. Wees er snel bij, want op = op. Per persoon kun je maximaal 50 boompjes ophalen, afhankelijk van de beschikbare soorten op de locatie.

Plan Boom
Plan Boom organiseert deze actie in samenwerking met Meer Bomen Nu en met financiële ondersteuning van provincie Utrecht. Met deze ondersteuning zet de provincie verder in op een groene provincie waar iedereen ook in de toekomst van kan genieten. Meer Bomen Nu is een landelijke campagne waarbij overdadig of ongewenste boompjes worden verzameld en op een hub worden uitgedeeld aan particulieren die ze goede plek geven.

Plan Boom heeft als doel in vier jaar tijd 10 miljoen bomen te planten. Dat kunnen we niet alleen! Vergroen je mee? Met deze boompjes kan je je tuin vergroenen, of gebruiken als erfbeplanting, klein landschapselement (KLE) of als buurtgroen. Met het planten van een boom draag je op een makkelijke manier bij aan een beter klimaat, verkoel je je wijk en verhoog je de biodiversiteit.

Deel met je vrienden