Doneer Vrijwilligers

PAN-event 2022 groot succes!

ma 23 mei 2022 13:59

Op zaterdag 21 mei was het genieten voor hobbyarcheologen en detectorzoekers uit de provincie Utrecht. Er kwamen er zo’n veertig naar Universiteit Utrecht voor het PAN-event. Een dag om archeologische vondsten in te voeren in de database Portable Antiquities of the Netherlands. Ook kregen de deelnemers een presentatie over onderzoeksproject Constructing the Limes van Universiteit Utrecht en tips over het fotograferen en presenteren van hun objecten.

Manager erfgoed Anton Cruysheer was er bij. ‘Schitterend om te zien hoe er werd gedetermineerd en geregistreerd. Er werden niet alleen maar keihard vondsten ingevoerd, maar ook onderlinge contacten gelegd. En dat is nu juist zo belangrijk voor PAN als platform voor het netwerk, onderzoek en beleid.'

Verhalen van vondsten in de provincie Utrecht brengen wij tot leven op ons verhalenplatform UtrechtAltijd. Van een aantal vondsten komen mooie verhalen op het platform.

Constructing the Limes
Het PAN-Event stond deze keer in het teken van de Romeinse tijd. Op dit moment loopt vanuit Universiteit Utrecht het project van Constructing the Limes waarin we als Landschap Erfgoed Utrecht een rol hebben. Constructing the Limes gaat over de grens van het Romeinse Rijk in Nederland, de Neder-Germaanse Limes. Onderzocht wordt hoe de grens toen invloed had op migratie en de import van goederen en gewassen, en nu nog zichtbaar is als cultureel erfgoed en hoe het ons hedendaags denken over grenzen beïnvloedt.

Deel met je vrienden