Doneer Vrijwilligers

Kennisdagen Limes

ma 28 augustus 2023 12:34

Sinds 2021 is de Neder-Germaanse Limes Unesco Werelderfgoed. Het verhaal van deze grens van het Romeinse Rijk wordt inmiddels door vele specialisten en vrijwilligers verteld, op tal van locaties. Voor de vrijwilligers die nog meer willen weten over de Limes, organiseert Romeinse Limes Nederland in oktober drie kennisdagen.

Wil je als vrijwilliger weten waarom de Limes eigenlijk Werelderfgoed is? Welke locaties er precies zijn en hoe deze grens van het Romeinse Rijk functioneerde? Tijdens de Kennisdag Limes ontdekken deelnemers het bijzondere verhaal zodat om het ook te kunnen koppelen aan het verhaal van het erfgoed of de locatie waarvoor zij actief zijn.

Zuid-Holland, Gelderland en Utrecht
De Neder-Germaanse Limes vind je in Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland. Er zijn dan ook drie kennisdagen. De Utrechtse Kennisdag vindt plaats op donderdag 26 oktober in het Waterliniemuseum in Bunnik, naast Fort Fectio, Het oudste en grootste fort van ons land. Tijdens een Kennisdag behandelen specialisten thema’s zoals de bijzondere waarden van het Unesco Werelderfgoed, de Limes in breder internationaal verband en de Limes in de eigen provincie. Ook ga je zelf aan de slag met het verhaal van je eigen locatie: welk verhaal vertel jij? Wat heb je nodig om dat verhaal nog beter te kunnen vertellen? En ook leuk; je ontmoet vrijwilligers die zich op andere erfgoedlocaties ook bezighouden met het verhaal van de Limes en de Romeinen in Nederland.

Data Kennisdagen Limes
12 oktober, Provinciehuis, Den Haag            
24 oktober, Erfgoed Gelderland, Arnhem   
26 oktober, Waterliniemuseum, Bunnik      

Lees meer over de Kennisdagen Limes en meld je aan.

De kennisdagen zijn gratis te bezoeken.