Doneer Vrijwilligers

Groen Traineeship betrekt jongeren bij de Bijzondere Buitendagen

ma 11 december 2023 10:01

Om meer jongeren te betrekken bij vrijwilligerswerk in het groen en de Bijzondere Buitendagen, organiseren we dit voorjaar een Groen Traineeship. Ben je tussen 16 en 30 jaar of ken je mensen in die leefstijdscategorie kijk dan op
Groen Traineeship. Aanmelden kan tot 31 januari 2024.

Deelnemers aan het traineeship gaan met elkaar een Bijzondere Buitendag organiseren voor jongeren. Ze gaan ook na hoe het evenement aantrekkelijk kan worden voor een jongere doelgroep en welke aanpak en middelen hier het beste bij passen.

De weg vinden
Veel jongeren willen graag iets doen voor de natuur in Utrecht, maar weten niet altijd de weg te vinden. Met het traineeship maken de deelnemers kennis met werken bij een groene organisatie, kunnen zij hun cv vergroenen en komen zij te weten hoe je impact kunt maken voor een betere toekomst.

Het Groen Traineeship
Het Groen Traineeship geeft jonge mensen tussen de 16 en 30 jaar de kans om hun duurzame doelen om te zetten in daden. Ze leren de wereld van natuur- en milieuorganisaties van binnenuit kennen. Samen met andere trainees gaan ze een periode één dag per week aan de slag met een groen project.

Bijzondere Buitendagen
De natuur die je om je heen ziet heeft een hulp nodig. Daarom organiseren we één keer per maand een Bijzondere Buitendag –  een dag waarop iedereen kan meedoen aan een specifieke natuurklus.

Doe je mee?
Ben jij tussen de 16 en 30 jaar of ken je mensen in die leeftijd? Meld je dan aan of stuur deze link door. Aanmelden kan 31 januari 2024.