Doneer Vrijwilligers
De Slimste Erfgoedvrijwilliger

Doe mee aan de quiz

Quiz De Slimste Erfgoedvrijwilliger komt eraan!

ma 27 februari 2023 09:05

Weet jij hoe je een pakkende tentoonstelling maakt? Wie is thuis in het besturen van een historische vereniging? Wie kent de ins en outs van het collectiebeheer? Wie o wie is de Slimste Erfgoedvrijwilliger? Van 13 maart tot en met 7 mei 2023 kunnen erfgoedvrijwilligers hun kennis laten zien tijdens de digitale voorronde van de landelijke kennisquiz voor erfgoedvrijwilligers. We nodigen de vrijwilligers van uw erfgoedorganisatie van harte uit om mee te spelen. De erfgoedvrijwilligers met de beste score worden uitgenodigd voor de grote finale in het Nederlands Openluchtmuseum, waar zij zullen strijden voor de felbegeerde titel van Slimste Erfgoedvrijwilliger én een mooie prijs voor de vrijwilligersorganisatie.

Erfgoedvrijwilligers in de spotlight
De erfgoedsector in Nederland draait door de inzet van vele duizenden vrijwilligers. Deze vrijwilligers zetten zich in voor het behouden, onderzoeken en beleven van erfgoed. Daarvoor hebben zij ieder hun eigen deskundigheid. Met de landelijke kennisquiz van Erfgoedvrijwilliger testen we deze kennis én zetten we vrijwilligerswerk in de erfgoedsector in het zonnetje.

Grande Finale in het Nederlands Openluchtmuseum
Per provincie wordt de vrijwilliger met de hoogste score in de digitale voorronde uitgenodigd om deel te nemen aan de grande finale op 30 juni 2023 in het Nederlands Openluchtmuseum. De finalisten mogen als teamgenoot een collega-vrijwilliger meenemen van de erfgoedorganisatie waar zij werkzaam zijn. Samen strijden zij tegen de vrijwilligers uit de andere provincies. De winnaar mag zichzelf de ‘Slimste Erfgoedvrijwilliger’ noemen en ontvangt een cheque ter waarde van €2000 voor de erfgoedorganisatie om vrij te besteden.

Over de organisatie

De landelijke kennisquiz wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie, en is een initiatief van Erfgoedvrijwilliger. Erfgoedvrijwilliger.nl is een samenwerking tussen Erfgoed Gelderland, Erfgoed Brabant, Erfgoedhuis Zuid-Holland, Erfgoedpartners Groningen, Erfgoed Zeeland, Landschap Erfgoed Utrecht, Museumfederatie Fryslân, Huis voor de Kunsten Limburg, Platform Drentse Musea, De IJsselacademie en Landschapsbeheer Flevoland. Met de website dragen de erfgoedhuizen bij aan een toekomstbestendige erfgoedsector.

Liever persoonlijk contact?

Marianne helpt je graag verder

Marianne de Rijke

Senior adviseur musea en erfgoed / digitaal-erfgoed-coach 030 - 2219782 M.deRijke@landschaperfgoedutrecht.nl

Liever persoonlijk contact?

Mieke helpt je graag verder

Mieke Heurneman

Adviseur geschiedenis en onderwijs / digitaal-erfgoed-coach 030 - 2219770 m.heurneman@landschaperfgoedutrecht.nl