Doneer Vrijwilligers

Klompenpaden blijven populair

do 23 februari 2023 08:42

Na twee jaren met enorme hoeveelheden wandelaars op de Klompenpaden, is de drukte wat afgenomen. Toch blijft wandelen over Klompenpaden populair blijkt uit de jaarcijfers van 2022. De aantallen van 2022 zelfs een lichte groei zien vergeleken met het 'normale' 2019. Er werden afgelopen jaar ruim 750.000 wandelingen gemaakt. 

Inzet van honderden vrijwilligers, eigenaren en overheden
Dankzij de inzet van 1.500 enthousiaste vrijwilligers liggen de paden er elke keer goed bij. Zij herstellen een ontbrekend bordje, ruimen afval op en maaien kanten. En dat al 20 jaar lang. Grondeigenaren stellen maar liefst 2.000 terreinen voor wandelaars open om er wandelingen te maken en overheden steunen de ontwikkeling en het duurzame beheer van inmiddels 2.227 kilometers Klompenpad. Landschap Erfgoed Utrecht en Stichting Landschapsbeheer Gelderland ontwikkelen de Klompenpaden.

Klompenpadenfans
In 2022 kwamen er 9 Klompenpaden bij. In Gelderland en Utrecht zijn er nu 143 Klompenpaden waarvan 6 KIDS paden. Er zijn maar liefst 44 in ontwikkeling. Het aantal fans dat Klompenpaden volgt op Facebook groeide in 2022 tot 13.548.

Brochure, website en app
Klompenpaden zijn goed gemarkeerd, Het advies luist om de brochure te kopen of te downloaden, de route te printen van de website of de gratis Klompenpaden app te downloaden. De website Klompenpaden.nl geeft wandelaars mooie impressies van alle paden, gastenreacties, routekaarten, verkoopadressen voor brochures en actuele informatie. De Klompenpaden app biedt naast interactieve kaarten, video- en audiofragmenten ook de mogelijkheid om te filteren op lengtes en gewandelde Klompenpaden af te vinken.

Klompenpaden worden financieel mede mogelijk gemaakt door de provincies Gelderland en Utrecht, Gelderse en Utrechtse gemeenten, waterschappen en de Nationale Postcode Loterij.

Deel met je vrienden