Doneer Vrijwilligers
Leer je Erfgoed

Word wijzer in erfgoed

Gratis online trainingen via Leer je Erfgoed

di 10 januari 2023 09:20

Vrijwilligers zijn onmisbaar in de erfgoedsector. Vele duizenden zetten zich in om ons erfgoed te beheren, toegankelijk te houden en beleefbaar te maken. Om hen daarbij te ondersteunen en te inspireren kunnen erfgoedvrijwilligers vanaf nu kosteloos online trainingen volgen via erfgoedvrijwilliger.nl. De trainingen worden aangeboden in samenwerking met Leer Je Erfgoed.

Verdieping voor vrijwilligers
Via de website erfgoedvrijwilliger.nl vinden geïnteresseerden vrijwilligerswerk en handige informatie over werken in erfgoed. Op deze website is nu ook de ingang naar e-learningplatform Leer je Erfgoed toegevoegd. De verschillende trainingen zijn een leuke en makkelijke manier van online leren over werken met en in erfgoed. Hoe vertel je een inspirerend verhaal? Waar moet je rekening me houden als je gaat schoonmaken? Of hoe stuur je een groep vrijwilligers aan?

Gratis en altijd te volgen
De modules van Leer je Erfgoed zijn gratis te volgen op elke plaats en elk tijdstip. Het enige wat je hoeft te doen is een account aanmaken. Leer je Erfgoed voegt bovendien regelmatig nieuwe trainingen aan haar aanbod toe. Zet jij je als vrijwilliger in bij een museum, historische vereniging of andere erfgoedorganisatie? Neem dan eens een kijkje op erfgoedvrijwilliger.nl/verdieping en start met het uitbreiden van je kennis.

Erfgoedvrijwilliger is een initiatief van de provinciale erfgoedhuizen (OPEN) om vrijwilligers en organisaties in de erfgoedsector te ondersteunen. Kijk voor meer informatie op erfgoedvrijwilliger.nl.

Deel met je vrienden