Doneer Vrijwilligers

Ivo Brautigam over Het is jouw wereld

ma 10 juli 2023 11:54, Ivo Brautigam

"Met Landschap Erfgoed Utrecht zijn we op missie. Iedereen wil fijn leven en zonder zorgen genieten van wat Utrecht te bieden heeft Maar dat is helaas niet vanzelfsprekend meer. Onze natuur, ons landschap heeft het zwaar door klimaatverandering en menselijk handelen. Ons erfgoed, en alles wat ermee samenhangt, vraagt om onderhoud en blijvende aandacht. Voor onszelf, voor onze kinderen en alle generaties na ons.

"Dus roepen we mensen op om na te denken en bewust te worden van het feit dat het niet vanzelfsprekend is dat een Klompenpad onderhouden wordt, dat er nog steeds knotwilgen staan, dat ze worden rondgeleid in een museum door een vrijwilliger, dat de weidevogels worden beschermd, dat de buitenplaatsen kunnen floreren door de hulp van zoveel vrijwilligers, maar ook - en dwingender dan ooit - dat de kwetsbare natuur en biodiversiteit hoognodig hersteld moet worden. En daar ligt onze missie. Het is nu zo nodig dat we met zijn allen voor onze eigen wereld aan de slag gaan dat we geen tijd meer te verliezen hebben.

"Daarom zijn mijn collega’s en ik gestart met de nieuwe missie: ‘Het is jouw wereld’. We roepen mensen op om massaal in actie te komen. Met ons! Om je eigen steen bij te dragen. Op een leuke, boeiende, gezellige en leerzame wijze. De missie-campagne is vandaag van start gegaan. Met als hoofdthema natuur en landschap. In allerlei uitingsvormen zoeken we de mensen op. Te beginnen met vier korte inspirerende en appellerende filmpjes. Graag introduceer ik, namens mijn collega’s, de eerste van de vier. Doe je mee? Het is jouw wereld!"

Het is jouw wereld