Doneer Vrijwilligers

Geslaagde Erfgoeddag 2023!

vr 9 juni 2023 11:32

Ruim 200 deelnemers genoten op woensdag 7 juni tijdens de Erfgoeddag van topsprekers, workshops, stadswandelingen en een bezoek aan DOMunder en Paleis Lofen. De Erfgoeddag vond voor de derde keer plaats. Landschap Erfgoed Utrecht organiseert de dag om het erfgoedveld in de provincie Utrecht te laten zien wat er nodig is om erfgoed te behouden en beheren voor de toekomst. De dag is in samenwerking met de Universiteit Utrecht georganiseerd.

De Erfgoeddag heeft elk jaar een thema. Het thema was dit jaar 'Verrijk je Bereik'. Het is gekozen om deelnemers te inspireren over het vergroten van publieksbereik, het verbreden van het verhaalperspectief en het toepassen van allerlei digitale mogelijkheden. Alle sprekers vertelden over hun werk en de rol van digitalisering. De registraties van de sprekers zijn te bekijken

Erfgoedprijs
De Erfgoeddag is tevens het startmoment van de Utrechtse Erfgoedprijs. Tot en met 1 oktober 2023 kunnen erfgoedorganisaties uit de provincie Utrecht meedoen en kans maken op extra publiciteit en een geldbedrag van € 1500,-.

Ivo Brautigam (Landschap Erfgoed Utrecht) en Kirsten Paulus
Sven Dupré, onderzoeksdirecteur en hoogleraar Universiteit Utrecht
Christianne Mattijssen, directeur Erfgoed en Kunsten OCW
Sanne Frequin, Universiteit Utrecht
Elsbeth Kwant, Koninklijke Bibliotheek
Student Bart Gilhuis over zijn onderzoek voor Huis Doorn
Student Sjors Nab over ‘dangerous heritage’
Kimber Miedema over oranjerieën
Eppo van Nispen tot Sevenaer, Beeld & Geluid
Workshop 'Starten met digitaliseren'