Doneer Vrijwilligers
Wie wint in 2023 de Utrechtse Erfgoedprijs?

Wie wint de Utrechtse Erfgoedprijs 2023?

wo 7 juni 2023 16:14

Dit jaar reikt Landschap Erfgoed Utrecht voor de tweede keer de Utrechtse Erfgoedprijs uit. Erfgoedinstellingen maken kans op de prijs van een geldbedrag van € 1.500,- en een publicatie op verhalenplatform UtrechtAltijd. De deelname aan de Utrechtse Erfgoedprijs gaat van start op de Erfgoeddag van 7 juni. Deze dag staat dit jaar in het teken van publieksbereik via digitalisering. De Provincie Utrecht stelt het bedrag beschikbaar. De prijs wordt in het najaar van 2023 uitgereikt.

Hoe kunnen erfgoedorganisaties meedoen? 
Erfgoedorganisaties kunnen meedoen aan de Erfgoedprijs door in te sturen welk topstuk zij op welke digitale manier meer bekendheid willen geven. 

Deskundige jury 
De jury die de inzendingen beoordeelt bestaat uit Ivo Brautigam (Landschap Erfgoed Utrecht), Lysette Jansen (Nederlands Volksbuurtmuseum), Sheila Reda (Mauritshuis), Marianne de Rijke (Landschap Erfgoed Utrecht) en Elisabeth Wiessner (netwerkcoördinator Digitaal Erfgoed). De winnaar van de Utrechtse Erfgoedprijs ontvangt naast de prijs van € 1.500 ook een publicatie op verhalenplatform UtrechtAltijd.

> Lees meer over de Utrechtse Erfgoedprijs

Deel met je vrienden