Doneer Vrijwilligers

Erfgoedvrijwilliger organiseert online sessie over sociale toegankelijkheid

vr 10 maart 2023 14:14

Erfgoed is van ons allemaal, maar hoe zorg je ervoor dat iedereen zich welkom voelt en dat iedereen zoveel mogelijk mee kan doen? Vanuit het project Erfgoedvrijwilliger vinden dit voorjaar van 2023 drie kennis- en inspiratiesessies rond het thema ‘sociale toegankelijkheid’ plaats.

Over sociale toegankelijkheid
In een reeks van drie online bijeenkomsten gaan we aan de slag met het onderwerp sociale toegankelijkheid. De focus ligt hierbij op gasten en nieuwe vrijwilligers met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Sociale toegankelijkheid betekent dat er op een gewone manier met je wordt omgegaan. Bijvoorbeeld dat je gastvrij ontvangen wordt, dat je goed te woord wordt gestaan en dat je makkelijk bij de juiste (online) informatie kunt komen.

Verschillende onderwerpen

Woensdag 19 april: ‘Een introductie op sociale toegankelijkheid
De vraag die centraal staat: hoe maak je jouw erfgoedorganisatie toegankelijker? Expert Elvera van Leeuwen (Stichting Oren en Ogen Tekort) neemt ons mee in het onderwerp.

Woensdag 10 mei: Ervaringsdeskundigen aan het woord
Ervaringsdeskundigen vertellen welke invloed hun fysieke of verstandelijke beperking heeft op hun bezoekerservaring of vrijwilligers. Wat kun jij doen om sociale toegankelijkheid te verbeteren.

Woensdag 31 mei: Sociale toegankelijkheid begint op je website
We gaan praktisch aan de slag. Wat kun jij morgen als doen om de juiste informatie op jouw website te zetten?

De sessies worden online gegeven en zijn gratis bij te wonen. Ze zijn apart te volgen, maar voor het krijgen van het complete plaatje raden wij aan om alle drie te volgen. Via de website van Erfgoedvrijwilliger kunt u zich aanmelden voor de drie sessies.

 

Deel met je vrienden