Doneer Vrijwilligers

Plan Boom Utrecht deelt 17.000 bomen uit!

di 28 februari 2023 11:55

Bewoners van de provincie Utrecht zich aanmelden om gratis bomen te ontvangen! De boompjes worden gefinancierd door de provincie Utrecht. De actie geeft iedereen de kans hun woonomgeving groener te maken. De inheemse boompjes worden op 11 maart uitgedeeld. Aanmelden is noodzakelijk en kan tot en met 9 maart 2023 via planboom.nl/uitdeelactie-11-maart-2023. Schrijf je snel in, want op = op!

Bomen zijn goed voor een groenere en gezondere provincie. Ze versterken de natuur en verhogen de soortenrijkdom. Ook nemen bomen CO₂ op, zorgen voor koelere steden en dorpen in de zomer en houden water vast in droge tijden. 

Tijdens deze actie worden er zes soorten uitgedeeld: gewone hazelaar en sporkehout voor een zandgrond, meidoorn en zoetekers voor klei grond en Gelderse roos en gewone vogelkers voor een veengrond. Al deze soorten zijn inheems en bieden ruimte aan allerlei verschillende insecten, vogels en kleine zoogdieren.

Deelnemers kunnen minimaal tien en maximaal vijftig bomen ophalen. Geen plek voor tien boompjes? Vraag de boompjes dan aan samen met buurtgenoten! Ook kan het plantmateriaal gebruikt worden op een erf, voor een klein landschapselement (KLE) of als buurtgroen. Met deze actie hopen we iedere inwoner van de provincie Utrecht de kans te geven om hun omgeving te vergroenen.

Vergroen je mee?
Plan Boom heeft als doel in vier jaar tijd 10 miljoen bomen te planten. Dat kunnen we niet alleen! Vergroen je mee? Zie planboom.nl/uitdeelactie-11-maart-2023 voor meer informatie over de boomsoorten, ophaallocaties en de spelregels.

Deel met je vrienden