Doneer Vrijwilligers

Succesvolle uitdeelactie Plan Boom

ma 13 maart 2023 09:40

Op zaterdag 11 maart werden bij de Pyramide van Austerlitz 17.000 boompjes uitgedeeld aan inwoners van de provincie Utrecht. De uitdeelactie is onderdeel van Plan Boom, dat ervoor moet zorgen dat in vier jaar tijd 10 miljoen bomen worden bijgeplant in heel Nederland. De ambitie in de provincie Utrecht is om 600.000 bomen te planten.

De belangstelling voor de boompjes was niet alleen groot bij de inwoners. Ook bestuurders brachten een bezoek aan de uitdeelactie. Zo kwam er ok hulp van Ivo Brautigam (directeur Landschap Erfgoed Utrecht), Mirjam Sterk (gedeputeerde provincie Utrecht) en Josja Veraart (directeur Natuur- en milieufederatie Utrecht).  

Mirjam Sterk vertelde: "Het is fantastisch om te zien dat zoveel mensen en vrijwilligers bomen gaan aanplanten! Bomen zijn niet alleen mooi om langs te wandelen in het bos. Bomen zijn ook belangrijk voor het vasthouden van cao2. We weten allemaal dat het klimaat onder druk staat en daarom is het ook belangrijk dat mensen bomen poten in de provincie Utrecht."

Deel met je vrienden