Doneer Vrijwilligers
Archeologisch spreekuur

Breng je vondsten mee

Archeologisch spreekuur in museum Castellum Hoge Woerd van start

di 24 oktober 2023 09:58

Kom meer te weten over je bodemvondsten tijdens het archeologisch spreekuur in museum Castellum Hoge Woerd! Vanaf 3 november kun je elke 1e vrijdagmiddag van de maand tussen 13.00 en 16.00 uur terecht in het ArcheoLab van het museum.

Publieksarcheoloog Wouter Hinrichs zit op de vrijdagen klaar om samen met jou je vondsten bekijken, te fotograferen en te registreren in de database van PAN (Portable Antiquities of the Netherlands). Wil je een vondst meebrengen, stuur dan van tevoren foto hiervan naar w.hinrichs@landschaperfgoedutrecht.nl.

Het spreekuur organiseren we speciaal voor liefhebbers van archeologie die ook zelf zoeken in Utrecht. Heb je iets gevonden buiten de provincie Utrecht? Dan verwijzen we je graag door naar de website van PAN waar je de coördinatoren per regio vindt.

Wouter Hinrichs is sinds 2023 werkzaam bij Landschap Erfgoed Utrecht als Publieksarcheoloog. Hier beheert hij het Meldpunt Archeologie voor de provincie en is hij PAN-coördinator voor de regio Utrecht. Daarnaast coördineert hij het netwerk Romeinse Limes Utrecht en ondersteunt hij musea en archeologievrijwilligers in provincie Utrecht.

Belangrijke informatie voor vinders:
De vondstlocatie wordt niet zichtbaar gemaakt in de PAN-database en na afloop krijg je jouw vondst gewoon weer terug mee naar huis. De overige vondstinformatie blijft wel vindbaar en beschikbaar voor jezelf en voor onderzoekers.

Deel met je vrienden