Doneer Vrijwilligers

Nominatie Erfgoedvrijwilligersprijs van start

vr 1 september 2023 10:16

Er kan weer worden genomineerd voor de nationale Erfgoedvrijwilligersprijs. Met deze prijs wil het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap vrijwilligersteams die zich het afgelopen jaar uitzonderlijk hebben ingezet voor het (cultureel) erfgoed van Nederland belonen voor hun inzet. Het winnende team ontvangt een cheque van 10.000 euro. Voor de nummers twee en drie is een cheque beschikbaar van 5.000 euro.

Nomineren en stemmen op finalisten
Een team erfgoedvrijwilligers dat voldoet aan de criteria, kan worden genomineerd door een vertegenwoordiger van de organisatie waar het team voor in actie komt. De nominatieperiode loopt van 1 t/m 27 september. Nomineren kan op de website erfgoedvrijwilligersprijs.nl.

Een onafhankelijke jury, onder leiding van Kathleen Ferrier, kiest uiteindelijk drie finalisten uit de inzendingen. Op deze finalisten kan in de periode van 1 t/m 30 november op dezelfde website worden gestemd. Het vrijwilligersteam met de meeste stemmen wint!

De prijsuitreiking
Op 1 december 2023 volgt de feestelijke uitreiking door staatssecretaris Gunay Uslu in de Koninklijke Schouwburg te Den Haag.

Deel met je vrienden