Word vrijwilliger Word donateur
Meldpunt 2000X800 Augustus Alexander Van De Bunt
Meldpunt 2000X800 Romeins Beslag Alexander Van De Bunt
Meldpunt 2000X800 Merovingische Hanger Alexander Van De Bunt

Meldpunt Archeologie

Ook iets gevonden? Help het Utrechtse erfgoed in kaart te brengen en draag bij aan kennis over het verleden. Je kunt melding maken van vondsten en bedreigde archeologische vindplaatsen binnen de provincie Utrecht. Ons doel is het vastleggen van archeologische vondsten en het bieden van advies en ondersteuning aan archeologische werkgroepen. Daarnaast zorgen wij er ook voor dat bekendheid wordt gegeven aan bijzondere vondsten. De vondsten zullen na overleg gefotografeerd en geregistreerd worden in het Landelijke Informatie Systeem (Archis3) en in de Europese Database van PAN. Na je melding ontvang je een rapportage van je vondst. 


Iets gevonden?

Stuur een mail naar meldpunt.archeologie@landschaperfgoedutrecht.nl of bel naar 030 220 5534. Iets gevonden buiten de provincie Utrecht? Dan verwijzen je graag door naar de site van PAN. Bekijk ook onze folder

 

Vondst van de Schervendokter

Een schat, een mysterie, een opgraving. In de serie Vondst van de Schervendokter vertelt onze huisarcheoloog Alexander van de Bunt elke maand meer over bijzondere ontdekkingen uit de provincie Utrecht. Klik hieronder op Vondst van de Schervendokter en bekijk alle afleveringen op UtrechtAltijd.

Heb je zelf onlangs een bijzondere archeologische vondst gedaan en wil je ook terechtkomen in een aflevering van de Schervendokter? Neem dan contact op met Alexander.

Ga naar Vondst van de Schervendokter

Zelf aan de slag

Beschik je over een eigen archeologische collectie en wil je graag je vondsten in PAN aanmelden? Wij kunnen een PAN-account voor je aanmaken indien je actief bent in de provincie Utrecht.

Wanneer je account is aangemaakt, geeft de Vrije Universiteit je invoerrechten. Dan kun vanuit huis je vondsten invoeren. Vanuit Landschap Erfgoed Utrecht kunnen we je ondersteunen bij vragen over vondstdeterminatie, fotografie en invoer.

De validatie van vondsten wordt uitgevoerd door specialisten van de Vrije Universiteit en database NUMIS.

Een PAN-account aanvragen

Meer weten?

Neem contact op met Alexander

Alexander van de Bunt

Adviseur archeologie 030 - 2219771 a.vandebunt@landschaperfgoedutrecht.nl