Doneer Vrijwilligers
Het is jouw wereld

Landschap Erfgoed Utrecht

Het is jouw wereld

Landschap Erfgoed Utrecht

Het is jouw wereld

Landschap Erfgoed Utrecht

Het is jouw wereld

Landschap Erfgoed Utrecht

Het is jouw wereld

Landschap Erfgoed Utrecht

Het is jouw wereld...

Het landschap en erfgoed van Utrecht. Het is jouw wereld. Hier woon je, leef je, geniet je. Mooi hè? Maar al dat mooie is niet vanzelfsprekend. De natuur is kwetsbaar, op sommige plekken ziek. En ons prachtige erfgoed kan niet bestaan als we het niet koesteren, aandacht geven, onderhouden. Wij zijn Landschap Erfgoed Utrecht, en wij zetten ons in om de natuur, het landschap mooi te houden waar het mooi is, te herstellen en vitaal te maken waar nodig. Daarnaast zetten we ons in voor het erfgoed, de prachtige buitenplaatsen, musea, kastelen, zodat ze behouden kunnen blijven voor de toekomst. En gelukkig doen we het niet alleen. Meer dan 10.000 vrijwilligers, partners en bedrijven dragen bij en helpen mee. Doe jij ook mee? Graag! Want bedenk: Landschap Erfgoed Utrecht, het is jouw wereld.

Jouw wereld?

Landschap Erfgoed Utrecht is actief op een breed werkterrein. Wij verbinden al meer dan 40 jaar mensen met het landschap en cultureel erfgoed in hun omgeving. We doen dit vanuit het besef dat die verbinding zowel de mensen als het landschap en erfgoed ten goede komt. De impact die wij als organisatie nastreven, luidt als volgt:

Bewoners van de provincie Utrecht voelen zich verbonden met de geschiedenis, het landschap en het culturele erfgoed in hun omgeving. Dit vergroot hun eigenwaarde, draagt bij aan de kwaliteit van leven en verhoogt het draagvlak voor het behoud en beheer van erfgoed en landschap.

Alle activiteiten in het kader van deze organisatiedoelstelling vallen onder de pijlers 1) het behouden en beheren van landschap en erfgoed, 2) scholing, kennis en educatie op het gebied van landschap en erfgoed, en 3) het bieden van mogelijkheden om landschap en erfgoed te beleven.

 

Je snapt, de inzet van vrijwilligers speelt hierbij een onmisbare rol. Want of het nu gaat om het beschermen van kwetsbare weidevogels, het onderhouden van de wandelpaden (‘klompenpaden’), het werken in de tuinen van de buitenplaatsen, het geven van rondleidingen in musea, overal worden we bijgestaan door onze partners en bedrijven. En vooral door onze vrijwilligers, jong en oud, die snappen, nee voelen dat het landschap en erfgoed van Utrecht hún wereld is. Een wereld, leefomgeving, waaraan ze kunnen bijdragen. Zodat ze er zelf van kunnen blijven genieten, én alle generaties na ons.

We hebben nu 10.000 vrijwilligers, dat is fantastisch, maar heel eerlijk: we willen er nog minstens 10.000 bij. Doe jij mee? Sluit je nu aan! Het is jouw wereld.

Doe mee!

Bekijk hier de korte introductiefilmpjes (25 sec.)

Het is jouw wereld - natuur

maandag 10 juli 2023

Het landschap en erfgoed van Utrecht, waar jij woont en leeft, is prachtig. Maar het is niet vanzelfsprekend. De natuur is kwetsbaar. De biodiversiteit staat onder druk. Laten we er samen voor zorgen dat wat gezond is ook gezond blijft, en dat we herstellen waar nodig. Doe je mee? Sluit je nu aan als vrijwilliger! Het is jouw wereld.

Bekijk op YouTube

Het is jouw wereld - erfgoed

maandag 10 juli 2023

Het landschap en erfgoed van Utrecht, waar jij leeft en zo van geniet, willen we natuurlijk ook graag behouden voor alle generaties na jou. Daar doen we enorm ons best voor. Maar dat kunnen we niet alleen. Help je mee om het mooi te houden? Sluit je nu aan als vrijwilliger! Het is jouw wereld.

Bekijk op YouTube

Het is jouw wereld - kwetsbare natuur

maandag 10 juli 2023

Het landschap en erfgoed van Utrecht, daar waar jij leeft, werkt, ontspant, is prachtig. Maar als je goed kijkt zie je dat het niet goed gaat met de natuur, en dat ons erfgoed vraagt om onderhoud. Daar werken wij hard aan. Maar we kunnen het niet alleen. Help je mee om het gezond te krijgen? Sluit je nu aan als vrijwilliger. Het is jouw wereld.

Bekijk op YouTube

Het is jouw wereld - erfgoededucatie

maandag 10 juli 2023

Het landschap en erfgoed van Utrecht, daar woon jij. En er is zoveel te zien, te ontdekken en te leren. Geweldig hè? Wij doen er alles aan om alle musea en buitenplaatsen in Utrecht te ondersteunen, zodat iedereen er blijvend van kan genieten. Maar dat kunnen we niet alleen. Doe je mee? Sluit je nu aan als vrijwilliger. Het is jouw wereld.

Bekijk op YouTube

Vrijwilligers op de kaart